[ŽT] Žlugo planas gabenti Ukrainos grūdus per Klaipėdą. Skelbiama, kas nutiko  ()

Buvo pasigirdę kalbų, kad Ukrainos grūdai galėtų būti eksportuojami net per Klaipėdos uostą. Jie būtų išvežami traukiniais. Tačiau to nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krovos įmonės „Bega“ generalinis direktorius Laimonas Rimkus teigia, kad Ukrainos grūdų eksportas per Klaipėdą būtų per daug nuostolingas, praneša „Interfax-Ukraine“.

Anot jo, grūdų kainai kritus žemiau 200 eurų už toną ribos, pardavėjai nustojo juos vežti į Klaipėdą, nes tiesiog nebeapsimoka.

„Žemės ūkio produkcijos kaina tuo metu, kai apsimokėjo vežti, buvo labai didelė - grūdai kainavo 350-400 eurų už toną (FOB), dabar – 200-250 eurų. Tai reiškia, kad pardavėjai ar gamintojai negali sau skirti didelių sumų transportavimui. Tai neapsimoka“, – sakė Rimkus.

Jis pastebi, kad dabar didelė dalis Ukrainos eksportuojamų grūdų keliauja į besiplečiančius Dunojaus terminalus, tad vilčių, kad žemės ūkio produkcija vėl bus vežama per Klaipėdą, yra mažai.

 

„Proveržio galima tikėtis tik tuo atveju, jei Europos Sąjunga padės Ukrainai eksportuoti grūdus per Europos šalis, kompensuodama dalį transporto išlaidų“, – reziumavo Laimonas Rimkus.

(30)
(16)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: