[ŽT] Zaporižia net dreba. „Atėjo super galinga banga. Žengia pėstininkai, smogia artilerija“  ()

Ukrainos pajėgos rado silpną Rusijos gynybos vietą ir padidino puolimo intensyvumą, į mūšį mesdama anksčiau nenaudotus rezervus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 [ŽT] Zaporižia net dreba. „Atėjo super galinga banga. Žengia pėstininkai, smogia artilerija“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du amerikiečių pareigūnai CNN žurnalistams pasakojo, kad nors Ukrainos vadovybė vis dar laiko kai kuriuos dalinius rezerve, pagrindinė kontrpuolimui skirtų pajėgų dalis jau naudojama.

„Panašu, kad atkaklumas pasiteisino. Kontrpuolimas pralaužė kai kuriuos Rusijos gynybos linijų elementus pietryčiuose ir rezervo daliniai atvyko pasinaudoti galimybe“, – CNN sakė neįvardintas pareigūnas.

Zaporižios okupacinės administracijos vadovas Vladimiras Rogovas pripažino, kad trečiadienį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo pralaužti pirmąją Rusijos gynybos liniją trijuose sektoriuose. Jis sakė, kad „prasidėjo antroji [Ukrainos] atsakomojo puolimo Zaporižios fronte banga“ ir pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko prasibrauti „kelių atakų bangų, kuriose dalyvavo daugiau nei 100 šarvuočių,“ dėka.

 

Ukrainos 47-oji brigada patvirtino CNN, kad žengia į priekį: „Pėstininkai žengia į priekį. Artilerija juos dengia. „Bradley“ įgulos naikina priešo pėstininkus ir techniką“.

Rusijos ir Ukrainos karo apžvalgininkai teigia, kad Ukrainos pajėgos prasibrovė bent per vieną iš kelių rusų sukurtų minų laukų ir pasiekė kuklių teritorinių laimėjimų.

(42)
(1)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: