Suklydo. Britanijos gynybos ministerija išsiuntė slaptus dokumentus Putino sąjungininkui  ()

Žurnalistų teigimu, priežastis – rašybos klaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Suklydo. Britanijos gynybos ministerija išsiuntė slaptus dokumentus Putino sąjungininkui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai teigia, kad kai kuriuose laiškuose, per klaidą išsiųstuose į Malį, buvo pateikti išsamūs Didžiosios Britanijos hipergarsinių raketų tyrimų aprašymai.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos pareigūnai netyčia į Malį išsiuntė elektroninius laiškus su įslaptinta informacija. Šią Afrikos šalį su Kremliumi sieja labai glaudūs ryšiai. Apie tai praneša „The Times“.

Žurnalistų teigimu, priežastis – rašybos klaida. Taigi britų pareigūnai norėjo susisiekti su Pentagonu, kuris naudoja „.mil“ domeno pavadinimą. Tačiau britai suklydo ir išsiuntė žinutę domeno vardu „.ml“ – į Malį.

Leidinys rašo, kad Malio lyderis pulkininkas Assimi Goita per viršūnių susitikimą Rusijoje liepos 26 dieną kreipėsi į „Wagner“ samdinius ir paragino juos padėti numalšinti džihadistų sukilėlių pasipriešinimą.

Medžiagoje rašoma, kad daugumoje britų į Malį išsiųstų elektroninių laiškų buvo nereikšmingos informacijos. Pavyzdžiui, datos, kai pareigūnai atostogavo, bet keliuose buvo detalūs britų hipergarsinių raketų tyrimų aprašymai. JK gynybos departamentas pradėjo tyrimą.

 

Žurnalistai teigė, kad tai ne pirmas kartas, kai per klaidą laiškai buvo išsiųsti į Malį. Duomenų pažeidimą nustatė olandų interneto verslininkas Johannesas Zurberis, su kuriuo Malis sudarė sutartį valdyti domeną „.ml“.

Pranešama, kad J. Zurberis per dieną gaudavo iki 20 000 klaidingai nukreiptų el. laiškų per universalų adresą, kurį sukūrė žinutėms rinkti. Verslininko bandymai perspėti Pentagoną apie duomenų pažeidimą bėgant metams buvo atmesti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(9)
(-3)

Komentarai ()