[ŽT] „Galime eksportuoti beveik viską.“ Rusija liks ant ledo. Europa skelbia galingą planą Ukrainai  ()

ES žemės ūkio komisaras Januszas Wojciechowskis padarė svarbų pareiškimą dėl „solidarumo koridorių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungos žemės ūkio komisaras Januszas Wojciechowskis paskelbė apie Vakarų šalių pasirengimą „solidarumo keliais“ eksportuoti Ukrainos žemės ūkio produkciją. „Esame pasirengę eksportuoti beveik viską“.

Kol Rusijos vadinamieji „broliški žmonės“ toliau apšaudo Ukrainą ir griauna jos ekonomiką, Europos šalys ieško būdų, kaip padėti kenčiančiai šaliai parduodant produktus ir žaliavas.

Už žemės ūkį atsakingas ES komisaras Januszas Wojciechowskis, kalbėdamas su kolegomis ir žiniasklaida, pažymėjo, kad Rusijos Federacijai vienašališkai pasitraukus iš susitarimo dėl grūdų ir taip užblokavus „grūdų koridorių“, 60% eksporto iš Ukrainos buvo gabenama „solidarumo koridoriais“, o 40 % – palei Juodąją jūrą.

„Esame pasirengę eksportuoti beveik viską. Tai yra apie 4 mln. tonų aliejinių augalų ir grūdų per mėnesį. Šį kiekį mes ir mūsų partneriai galėjome pasiekti jau 2022 metų lapkritį“, – pabrėžė J. Wojciechowskis ir pridūrė, kad vadinamieji „solidarumo keliai“ leidžia gabenti Ukrainos prekes per Europos Sąjungą baržomis, taip pat keliais, geležinkeliais ar vandens keliais.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(4)
(73)

Komentarai ()