[ŽT] Netikėta žinia. Ką Vengrijos gyventojai galvoja apie karą  ()

Vengrijos visuomenės pasitikėjimo Rusija nuosmukis prieštarauja pasikartojantiems Vengrijos pareigūnų išpuoliams prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

GLOBSEC tyrimo duomenimis, 48% vengrų mano, kad Rusija kelia grėsmę saugumui, o 38% sutiko su teiginiu, kad Rusijos Federacija kelia grėsmę jų tapatybei ir vertybėms – per metus šis skaičius išaugo 5%.

Tyrimo, kurį gegužės pabaigoje paskelbė nevyriausybinė organizacija GLOBSEC, jos būstinė yra Bratislavoje, rezultatai rodo, kad nepaisant visų Vengrijos vyriausybės antiukrainietiškų pareiškimų, 90% šalies gyventojų mano, kad būtina toliau remti Ukrainos pabėgėlius didelio masto Rusijos kariuomenės invazijos fone. Apie tai pranešė organizacijos spaudos tarnyba.

41% yra įsitikinę, kad Ukrainos pabėgėliai gauna pagalbą „Vengrijos gyventojų atstovų sąskaita“, kuriems jos reikia labiau.

 

Tačiau nepaisant bendros Vengrijos visuomenės paramos pabėgėliams, 54% respondentų mano, kad ekonominės sankcijos Rusijai veikia ir turėtų galioti tol, kol Rusijos kariai paliks Ukrainą.

27% vengrų laiko Rusiją strategine partnere, o 2022 metais tokių buvo 35%.

89% vengrų vis dar palaiko narystę NATO, o 77% mano, kad Aljansas saugo nuo kitų valstybių atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()