Situacija kaista. Lenkija, Lietuva ir Latvija ruošiasi uždaryti sieną  ()

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis pažymėjo, kad Varšuva neleis „žaliems žmogeliukams“ destabilizuoti situacijos, o NATO kariuomenė bus pasirengusi padėti pašalinti grėsmę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Situacija kaista. Lenkija, Lietuva ir Latvija ruošiasi uždaryti sieną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija, Lietuva ir Latvija ketina susitarti dėl bendrų veiksmų uždaryti sieną su Baltarusija, jei kur nors įvyktų „rimtas incidentas“, susijęs su „Wagner“ samdiniais. Tai pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis, rašo „Reuters“.

Anot jo, kalbos apie tai jau prasidėjusios, o esant kokiai nors Rusijos samdinių provokacijai, kuri gali kaip nors pakenkti vienai iš Europos šalių, Baltarusija gali atsidurti visiškoje izoliacijoje.

„Jei įvyktų rimtų incidentų, susijusių su „Wagner“ grupe prie NATO šalių ir ES šalių, tokių kaip Lenkija, Lietuva ar Latvija, sienų, mes tikrai veiksime kartu.“, – rašoma pranešime.

Be to, Kaminskis pažymėjo, kad Varšuva neleis jokiems „žaliems žmogeliukams“ bėgioti šalia sienos, nes tai sukeltų destabilizaciją. Dabar Baltarusijoje yra nuo 1000 iki 1200 „Wagner“ samdinių ir beveik visi jie yra poligone Osipovičiuose, bet nedidelė dalis netoli Bresto, beveik iš karto prie sienos su Lenkija.

 

Nors Kaminskis tai laiko pavojingu ženklu, jis ragino neperdėti grėsmės.

„Bet kurios NATO šalies, taip pat ir Lenkijos, reguliarioji kariuomenė sugeba greitai susidoroti su tokiomis formuotėmis“, – reziumavo vidaus reikalų ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()