„Net jei sprogs mina, koja liks sveika.“ Galingai! Skelbiama, kokiais batais puola Ukrainos kariai (Video)  (2)

Berdiansko-Mariupolio kryptimi 128-oji atskiroji Dnipro miesto gynybos brigada sunkiomis sąlygomis išlaisvina Ukrainos žemę nuo įsibrovėlių. Viena pagrindinių kliūčių jų kelyje – rusų užminuoti laukai ir miškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Oleksandras Kurbatovas, Dnipro miesto 128-osios gynybos brigados vadas. Jis pažymėjo, kad šiame fronto sektoriuje priešas paruošė galingus minų laukus.

Dnipro miesto 128-osios atskiros brigados kovotojai, norėdami išsiveržti į priekį, turi pašalinti daugybę minų, kad bent jau išvalytų „koridorius“ – net nekalbant apie totalinį išminavimą. Priešas minuoja ir laukus, ir miško juostas.

„Visa tai apsunkina tai, kad okupantai nuolat apšaudo šią teritoriją. Tai labai pavojinga, bet pasirinkimo nėra. Kitaip nejudėsime į priekį“, – pabrėžė Kurbatovas.

Specialios technikos išminavimui kovotojai naudoti negali, nes juda per stepę. Ir bet kokia technika čia taps priešo medžioklės objektu.

Todėl jiems tenka naudoti net iš pirmo žvilgsnio neįprastus prietaisus, leidžiančius apsisaugoti nuo minų.

Išminuotojai naudoja batus ant platformų su keturiomis „kojomis“, kurių viršuje yra laikiklis. Jų pagalba platformos tvirtinamos prie batų.

Šios platformos leidžia apsaugoti galūnes nuo priešpėstinių minų. Be apsaugos jos gali pakankamai rimtai sužaloti ir palikti žmogų neįgalų.

 

„Tokie „batai“ nėra plokšti iš apačios, o šios konstrukcijos dėka, jei po ja sprogs mina, sprogimo banga išsisklaidys į šalis. Visų pirma, šios platformos „kojelės“ nukris, o išminuotojo koja liks sveika“, – pažymėjo Kurbatovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(0)
(124)

Komentarai (2)