[ŽT] Kremlius vis labiau sunerimęs dėl rusų nuomonės apie karą. Skelbiama kas nutiko  (1)

Kremlius vis labiau nerimauja dėl to, kaip Rusijos žmonės žiūri į karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų rugsėjį Rusijos laukia regioniniai rinkimai, o 2024-ųjų pavasarį – prezidento rinkimai. Taigi susirūpinimas dėl gyventojų nuomonės apie karą yra suprantamas.

JAV Karo studijų institutas (ISW) pabrėžia, kad jei anksčiau Rusijos valdžia į paprastų rusų nuomonę, tai dabar, suvokus, kad gyventojų nepasitenkinimas smarkiai išaugo, tampa rizikinga į tai neatsižvelgti.

Analitikai atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos gynybos ministerijos iniciatyva pailginti maksimalų šaukimo amžių nuo 27 iki 30 metų sukėlė karštą Kremliaus pareigūnų diskusiją.

Šaltiniai teigia, kad Rusijos Saugumo taryba paragino prezidento administraciją nepalaikyti Gynybos ministerijos iniciatyvos, nes baiminasi, kad tai sukels neigiamą visuomenės reakciją ir paveiks Putino perrinkimą.

 

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pastūmė šią iniciatyvą ir išlaikė Putino paramą, nepaisant Saugumo tarybos susirūpinimo. Šaltiniai pažymėjo, kad Putinas iniciatyvą palaikė tik išklausęs Šoigu argumentus dėl karių trūkumo.

ISW taip pat pažymėjo, kad „Vieningosios Rusijos“ atstovai bijo naudoti karą Ukrainoje savo rinkiminėse kampanijose, nes baiminasi, kad rinkėjai į tai reaguos neigiamai.

(34)
(1)
(33)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: