Tai gali išgelbėti gyvybę atakos metu. Kas yra „dviejų sienų taisyklė“?  ()

Ukrainą nuolat atakuoja rusų dronai ir raketos. Gyventojai ne visada spėja nubėgti į priedangą, todėl juos gelbsti vadinamoji „dviejų sienų taisyklė“. Kas tai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejų sienų taisyklė kviečia slėptis taip, kad tarp jūsų ir lauko erdvės būtų bent 2 sienos. Raketos smūgis gali sunaikinti išorinę sieną, o nuolaužos stipriai kirs į antrąją. Taigi, reikia slėptis už antrosios sienos.

Ši taisyklė be galo svarbi tiems, kurie neturi galimybės nubėgti į priedangą – kartais tam pritrūksta laiko. Pavyzdžiui, Charkivo, Sumų, Zaporižios, Kramatorsko, Chersono ir gretimų gyvenviečių gyventojai aliarmą dažnai išgirsta po sprogimo, todėl dviejų sienų taisyklė jiems yra geriausias pasirinkimas.

Pagal šią taisyklę galima pasislėpti vonioje, koridoriuje ar tualete. Jei apsidairysite, ir jūsų namuose tikriausiai yra tokių vietų.

Svarbu - dviejų sienų taisyklė veikia tiek horizontaliai, tiek vertikaliai. Tai yra, jei gyvenate viršutiniame namo aukšte, tada pagal šį principą geriau nusileisti į apatinius namo aukštus, o geriausia - į pirmąjį.

 

Ir taip, dviejų sienų taisyklė negarantuoja visiškos apsaugos. Ji neatsoja pasislėpimo tikroje priedangoje (pavyzdžiui, rūsyje). Tačiau ji bent jau padeda sumažinti rimtų traumų riziką.

(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: