[ŽT] Ar Rusija gali numušti garsiąsias raketas „Storm Shadow“?  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos, pasak karinių oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, turi tokios pat klasės raketas kaip „Storm Shadow“, todėl negalima atmesti, kad Rusijos oro gynyba perima panašius sviedinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas sakė, kad rusams sunku perimti tolimojo nuotolio raketas „Storm Shadow“, nes jos skrenda gana žemai.

„Tiek Storm Shadow, tiek SCALP, ir tos pačios ateityje, tikiuosi, „Taurus“, yra gana žemai skrendančios raketos. Įprastinėmis priešlėktuvinėmis priemonėmis jas perimti nepaprastai sunku“, – sakė Jurijus Ihnatas.

Tačiau „Storm Shadow“ yra sparnuotoji raketa. Priešas Ukrainą puola tos pačios klasės raketomis – X-101. Visų pirma, jos turi panašų greitį ir skrydžio parametrus, todėl Ihnatas mano, kad negalima atmesti varianto, kad Rusijos oro gynyba numušė „Storm Shadow“.

 

„Bet raketos jau parodė, kad jos labai veiksmingos, o tai mums labai patinka, todėl mums reikia daugiau tokių ginklų, o mūsų partnerių vokiečių sprendimai būtų labai savalaikiai“, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()