Lenkijos puolimas. Lukašenka skelbia netikėtą pareiškimą  ()

A. Lukašenka tikina, kad Baltarusijoje esanti „Wagner“ neketina veržtis į Lenkiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 Lenkijos puolimas. Lukašenka skelbia netikėtą pareiškimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grįžęs iš Maskvos Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka pakeitė savo retoriką į taikesnę. Jis patikino, kad „Wagner“ kovotojai neketina veržtis į Lenkiją. Tokį pareiškimą jis padarė rugpjūčio 1 dieną per darbo kelionę į Bresto sritį.

Kalbėdamas apie maištaujančius „vagneriečius“, A. Lukašenka padarė gana keistą pareiškimą. Vienu sakiniu jis neigė privačios grupuotės atsiradimą Baltarusijoje ir tai patvirtino.

„Girdėjau, kad Lenkija neseniai pašėlo, jog tariamai čia atvyksta koks nors būrys, net 100 žmonių! „Wagner“ būriai nepersikėlė į Brestą ir Gardiną“, - sakė A. Lukašenka.

Jis patikino, kad „vagneriečiai“, nors ir yra samdiniai, neva nemokamai treniruoja baltarusių kariuomenę. Baltarusijos diktatorius tikino nenorintis kariauti. Anot jo, grupuotės kovotojai taip pat neketina pulti.

„Būdami šalia Osipovičių, Baltarusijos centre, šie vaikinai nenori niekur vykti... Nesijaudinkite, mes nenorime karo. Ir aš manau, kad viskas bus gerai“, - sakė A. Lukašenka.

Pažymėtina, kad liepos pabaigoje viešėdamas Maskvoje A. Lukašenka viešai pagrasino Lenkijai agresija. Jis pareiškė, kad „vagneriečiai“ esą prašo „ekskursijos“ į Varšuvą ir Žešuvą, siekdami atkeršyti NATO šaliai už karinę paramą Ukrainai.

 

Kartu su šiais grasinimais buvo pastebėtas daugiau nei 100 kovotojų judėjimas link Baltarusijos ir Lenkijos sienos, ypač į Suvalkų koridorių. Lenkijos valdžia įtaria, kad jiems pavesta organizuoti provokacijas, įskaitant atvykimą į šalį, prisidengus nelegaliais imigrantais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)

Komentarai ()