„Wagner“ Baltarusijoje. Palydovas užfiksavo įdomių dalykų (Foto)  (1)

Netoli Osipovičių miesto esančios samdinių stovyklos teritorijoje buvo užfiksuota daugybė įtvirtinimų ir apkasų, taip pat UAZ automobilių ir mikroautobusų, buldozerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 „Wagner“ Baltarusijoje. Palydovas užfiksavo įdomių dalykų (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Osipovičių miesto yra stovykla, kurioje treniruojasi „Wagner“ samdiniai. Tai rugpjūčio 2 d. pranešė Baltarusijos „Radio Liberty“, remdamasis palydoviniu „Planet Labs“ vaizdu.

Leidinio žurnalistai pažymėjo, kad poligonas užfiksuotas liepos 31 d. Jis yra 15 kilometrų nuo „Wagner“ stovyklos Celių kaime. Nuotraukoje matosi, kad teritorijoje tęsiasi aktyvūs statybos darbai.

Ataskaitoje rašoma, kad tęsiama daugybės įtvirtinimų, tikriausiai apkasų, statyba. Šalia jų galima pamatyti objektus, panašius į UAZ automobilius ir mikroautobusus, veikia ir buldozeriai.

 

Baltarusijos gynybos ministerija, kaip pažymi laikraštis, liepos 29 dieną patvirtino informaciją apie bendras karių pratybas šiame 51-osios artilerijos brigados poligone kartu su „Wagner instruktoriais“. Buvo teigiama, kad ten vykdomos „ugnies misijos naudojant kvadkopterius“.

 

„Radio Liberty“ informuoja, kad stovyklos teritorijoje įrengti apkasai su nedidelėmis krosnelėmis, todėl stovykla gali būti tinkama gyventi šaltuoju metų laiku. Žurnalistai negalėjo nustatyti tikslios vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(8)
(1)

Komentarai (1)