[ŽT] „8 eilėmis. Jų čia tūkstančiai.“ Skelbiamas košmaras Pietuose (Video)  ()

Okupacinės armijos minų laukai kai kur išdėstyti aštuoniomis eilėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad Ukrainos kariuomenės pajudėtų fronte vieną kilometrą, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išminuotojai valo 8 valandas. Rusų minų laukai vietomis yra aštuoniose eilėse, tai yra tūkstančiai minų viename kilometre, praneša TSN.

Vasarą jų paieškai trukdo piktžolės, o specialios technikos trūkumas apsunkina ir lėtina procesą.

Būtent minos yra pagrindinė priežastis, kodėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas vyksta, tačiau lėtesniu tempu. Minų laukai tapo rimta Vakarų šarvuotų mašinų problema, kuri turėtų būti lemiamas veiksnys vykdant kontrpuolimą.

Rusai turėjo pakankamai laiko pasiruošti galingai gynybai. Jie minomis nusėjo beveik visą teritoriją, kur veržiasi Ukrainos kariuomenės daliniai. Norėdami išvalyti koridorių pagrindinėms jėgoms ir įrangai praeiti, išminuotojai turi eiti į atvirą lauką su metalo detektoriais.

 

Vakarų šarvuočių pranašumas mūšio lauke negali būti realizuotas tol, kol minų laukai nebus išvalyti, nes tiek „Leopard“ ar „Bradley“ minos sprogdina taip pat, kaip sovietinę techniką. Karo ekspertai pažymi, kad pralaužus pirmąją gynybos liniją kontrpuolimas gali paspartėti, nes rusai neminuoja laukų užnugaryje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(4)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: