Skelbiamas galingas puolimas. Smogė artilerija ir „Štorm-Z“  ()

Rusai į mūšį meta reguliariosios kariuomenės ir „Štorm Z“ šturmo grupes su daugybe nuteistųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarąsias keturias dienas padėtis prie Svatovo buvo sunki, nes rusų okupantai bandė iš Karmazynivkos ir Kuzemivkos vietovių prasiveržti į Novoselivką ir Novohrodivką.

Apie tai pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Artiomas Lysogoras. „Priešas bandė veržtis į priekį, naudojo labai galingą artileriją ir antžemines grupes „Štorm Z“. Jie bandė pulti. Taip pat metėsi reguliariosios pajėgos. Tačiau mūsų vaikinai atlaikė šį smūgį, laikosi pozicijose ir įveikia priešą“, - pažymėjo jis. Pasak jo, okupantai bando prasiveržti Luhansko ir Charkivo kryptimi.

Lysogoras pabrėžė, kad sudėtinga padėtis yra ir kitose fronto dalyse. Priešas toliau puola ir Bilohorivką. „Ten puolimai nesiliauja nė minutės. Priešas supranta, kad mūsų pozicijas sunku užimti antžeminiais bandymais, todėl ten daugiausia naudoja artileriją ir aviaciją“, - pridūrė jis. Pasak jo, gynybos pajėgų kariai laikosi nepaisant stipraus priešo puolimo.

 

Jo teigimu, padėtis prie Kremenos yra sudėtinga, tačiau Ukrainos kovotojai laikosi savo pozicijų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, okupantai turi didelių nuostolių Luhansko srityje. Svatovo mieste Luhansko srityje morgas perpildytas žuvusių rusų okupantų kūnais, o miestelyje tvyro nepakeliamas lavonų dvokas. Dėl didėjančių savo nuostolių okupantai fiziškai nespėja išvežti žuvusių žmonių iš vietos morgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: