„Tai yra raudonoji linija.“ Ypatingi belaisviai. Ukraina atsisako juos keisti  ()

Generalinė prokuratūra teigė, kad Ukraina turi aiškią poziciją dėl žmonių, kurie karo metu padarė sunkius nusikaltimus. Visi jie čia atliks bausmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos generalinė prokuratūra nurodė, kurios kategorijos sučiuptais Rusijos įsibrovėliais jokiu būdu negalima keistis. Šią temą rugpjūčio 2 dieną interviu „Interfax-Ukraina“ palietė Kovos su nusikaltimais, įvykdytais ginkluoto konflikto kontekste, skyriaus vedėjas Jurijus Belousovas.

Anot jo, negalime kalbėti apie tų Rusijos Federacijos piliečių, kurie karo metu Ukrainoje padarė ypač sunkius nusikaltimus, mainus. Šios kategorijos okupantai po nuosprendžio bausmę atliks Ukrainoje.

„Tai yra mūsų sąlyginės raudonos linijos“. Jeigu mes sukeisime visus, tai kas jiems sutrukdys daryti karo nusikaltimus?“ – sakoma žinutėje.

Tai yra oficiali Generalinės prokuratūros pozicija, kaip pažymėjo Jurijus Belousovas. Tuo pačiu metu, jei atsižvelgsime į belaisvius, kurie vis dar yra apkeičiami, tai jų yra vienetai.

 

Svarbus klausimas – kalinių pilietybė.

„Kai kalbame apie karo nusikaltimus, tai, kaip taisyklė, galioja Rusijos piliečiams. Bet ne tik. Taip pat sugaunami Ukrainos piliečiai iš vadinamosios „L/DLR“, jų veiksmai priskiriami straipsniui „išdavystė“, - sakė Jurijus Belousovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()