[ŽT] Skelbiamas didžiulis puolimas. Smogiama 50 km pločio juostoje. Skubiai keliami rezervai (Žemėlapis)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo daugiau kaip 50 kilometrų pločio operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo sudėtingą operaciją Berdiansko fronto kryptimi. Ukrainos kariuomenės daliniai kiek įmanoma išplėtė puolimo rajoną prie Staromajorsko, atakuodami įvairiose fronto linijos dalyse, kurių plotis viršija 50 km. Taigi rusams padėtis sudėtinga, nes Rusijos Federacijos okupacinė armija neturi tiek pajėgų ir priemonių, kad galėtų uždaryti pažymėtą teritoriją, teigia analitikai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika privertė rusus atitraukti rezervus į šį fronto ruožą, todėl okupantai prarado savo gynybos ešeloną.

Rusai vis dar laiko Urožainę, esančią į rytus nuo Staromajorsko. Būtent ši vietovė yra raktas į į pietus esančią Staromlynivką. Tačiau ukrainiečių daliniai greičiausiai nesiverš į Staromlynivką iš Staromajorsko, o lauks, kol bus išvaduota Urožainė, ir pradės puolimą kairiuoju Mokri Jalo upės krantu, atsižvelgdami į dominuojančias aukštumas.

Tačiau, kad ši operacija būtų sėkminga, būtina sulaikyti rusų dalinius prie Kermenčiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(7)
(150)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: