RUSI skelbia didžiulę problemą. Tai labai rimta. Rusai uždarė frontą. Ukraina praranda po 10 000 dronų  (3)

Atskleistos pagrindinės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų problemos kontrpuolime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynyba sukurta labai kompetentingai, o masiškai naudojami bepiločiai lėktuvai, elektroninis karas, minų laukai ir gebėjimas prisitaikyti prie NATO tolimojo nuotolio sistemų tik pabrėžia jos efektyvumą, rašo „Business Insider“. Okupantai sugebėjo labai greitai pastatyti gynybą ir sumaniai išnaudoti natūralias kliūtis, o štabas buvo perkeltas į šalies gilumą, toliau nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų toliašaudės artilerijos.

Rusijos kariuomenė taip pat įrengė dideles oro gynybos sistemas už 10 kilometrų nuo fronto linijos, kad galėtų numušti bet kokias ukrainiečių paleistas raketas ar dronus. Rusija tiesiog uždarė frontą.

Be to, Rusija vykdo veiksmingą elektroninio karo kampaniją, kuri apima ir jų bepiločių orlaivių blokavimą, leidiniui sakė bepiločių orlaivių technologijų kūrėjas ir ekspertas Steve'as Wrightas. Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (RUSI) duomenimis, Ukraina kas mėnesį praranda apie 10 000 bepiločių orlaivių.

Remiantis nutekintais Pentagono dokumentais, kuriais remiasi „Business Insider“, Rusijos elektroninio karo sistemos taip pat mažina Ukrainos kariuomenės naudojamų JAV sistemų JDAM ir HIMARS smūgių tikslumą.

 

Dėl to kai kurie ekspertai mano, kad fronte yra lygi jėgų pusiausvyra ir abi pusės yra atsidūrusios karinėje aklavietėje. Problemos raktas bus bet kurios pusės išsekimas už fronto linijos, o šiuo atveju svarbiausia yra Ukrainos gebėjimas smogti logistikos keliams ir tiekimui už Rusijos linijos, o tai gali padaryti didelę žalą Rusijos tiekimo linijoms, sakė analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(8)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: