[ŽT] „Karo gydytojai buvo šokiruoti.“ Neįtikėtina, ką fronte surado dronas (Video)  ()

Serhijus dvi dienas išgulėjo lauko viduryje su rimta žaizda, tačiau jis ketina grįžti į tarnybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprastas mėgėjams sukurtas dronas „DJI Mavic“ Pietų Ukrainoje išgelbėjo Ukrainos kario gyvybę, praneša CNN.

Serhijus buvo sunkiai sužeistas į koją ir plaučius, rizikavo nukraujuoti. Greičiausiai jis buvo laikomas dingusiu - niekas nežinojo, kur jis yra, ar jis gyvas. Sužeistą karį pastebėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgai, kurie dronu stebėjo fronto liniją. Jie pamatė baltą dėmę tarp artilerijos paliktų kraterių ir labai greitai suprato - tai yra žmogus. Dronu jie pristatė Serhijui vaistų ir vandens. Jie netgi prikabino raštelį, kaip jam pačiam sau suteikti pirmąją pagalbą.

„Net dvi dienas gulėdamas skaisčioje saulėje nenustojau kovoti už savo gyvybę, nors buvau per daug arti okupantų“, – saugiai būdamas ligoninės palatoje žurnalistams pasakojo Serhijus.

 

Jis net nežinojo, kieno droną pamatė danguje, nes kiniškus „Mavic“ naudoja abi pusės. Pamatęs atsargas suprato, kad yra išgelbėtas. Dronas jam padėjo sulaukti evakuacijos.

Karo gydytojai, kurie mane evakavo, buvo šokiruoti, kad dvi dienas gyvenau su pradurtu plaučiu“, – sakė Serhijus. Jis teigia, kad šis incidentas privertė pergalvoti prioritetus ir gyvenimo būdą, bet atgavęs jėgas jis grįš pas ginklo brolius.

(82)
(0)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: