Prasidėjo karšti įvykiai. Metamas rezervinis 10-as korpusas. Pajudėjo daugybė tankų  ()

Anot „The Washington Post“, Ukraina į kontrpuolimą meta 10-ojo armijos korpuso rezervą, kad pasiektų pažangą Zaporižios srityje prie Robotynės kaimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradiniame Ukrainos kontrpuolimo etape birželio pradžioje 9-ojo armijos korpuso pajėgos naudojo naujai įgytą vakarietišką techniką, tačiau patyrė nuostolių. Rusai ilgai ruošėsi gynybai, kūrė minų laukus, o tai sulėtino Ukrainos karius.

Kitas kontrpuolimo etapas rėmėsi pėstininkų atakomis. Ukraina bandė įgyti pranašumą naudodama asimetrinius kovos metodus, tačiau tai taip pat nesukūrė proveržio.

Praėjusią savaitę Ukraina nusprendė į mūšio lauką išsiųsti rezervinį 10-ąjį armijos korpusą, kuris yra ginkluotas vakarietiška sunkiąja technika. Tai lėmė staigų kovos suaktyvėjimą, praneša „The Washington Post“.

Paskutinė kovų savaitė buvo svarbi, nes buvo nuspręsta panaudoti antrąjį pajėgų ešeloną. Kol kas neaišku, ar Rusijos pajėgos patyrė pakankamai nuostolių, kad būtų sudarytos sąlygos ginkluotųjų pajėgų proveržiui. Dabar laukiame ir stebime“, – leidiniui sakė karo analitikas Robas Lee, ką tik grįžęs iš fronto.

Ukrainos karininkas, kurio pavardė neskelbiama, pažymėjo, kad įvykius fronte galima apibūdinti kaip sunkų, bet laipsnišką judėjimą, kuriam trukdo gynybai palankūs orai. „Stengiamės įsitvirtinti Robotynėje ir dirbame su įvairiomis kliūtimis. Oro sąlygos yra idealios, kad Rusijos pajėgos naudotų dronus mūsų artilerijai naikinti“, – sakė neįvardintas Ukrainos karininkas.

 

Robotynė (kartais verčiama kaip Robotinas), kurios teritorijoje vyksta įnirtingos kovos, yra mažiau nei 2,4 km atstumu nuo pagrindinės Rusijos gynybos linijos. Būtent ten gali įvykti Ukrainos gynėjų proveržis, pabrėžia „The Washington Post“.

(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: