Kaip toliau vyks karas. „Time“ skelbia 3 galimus scenarijus  ()

Prognozuojama, kaip Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms gali pavykti kontrpuolimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų analitikai iš esmės teigiamai vertina Ukrainos puolimo perspektyvas ir numatė 3 tolesnių veiksmų raidos scenarijus.

Pasak karo istoriko Fredericko Kagano, Karo studijų instituto atstovių Karolinos Hird ir Katerynos Stepanenko, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi daug pranašumų, kurie didina sėkmės galimybes. Analitikai įsitikinę, kad Ukrainos kariuomenė turi keletą galimybių pasiekti rezultatų puolamųjų operacijų metu, tačiau gali susidurti su rusų pasipriešinimu. Savo karo Ukrainoje įžvalgomis jie pasidalijo žurnalui „Time“.

Pasak analitikų, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas gali vykti pagal šiuos scenarijus:

  • Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali sėkmingai pralaužti Rusijos gynybinę liniją ir žengti pakankamai giliai, kad dalis gynybinių pozicijų arba visas frontas sugriūtų;
  • demoralizuoti Rusijos kariai gali palūžti dėl spaudimo ir pradėti trauktis;
  • dėl ilgalaikės ir atkaklios Ukrainos kampanijos Rusijos gynyboje gali atsirasti spragų, kuriomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali pasinaudoti iš pradžių pavienėse vietose, o paskui – gilesniems prasiveržimams.

Analitikai pirmąjį ir antrąjį scenarijus laiko mažai tikėtinais ir yra įsitikinę, kad labiausiai tikėtinas trečiasis. Argumentuojama tuo, kad būtent šis variantas leido pasiekti sėkmę Charkive ir Chersone praėjusį rudenį. Tačiau šiuo požiūriu sėkmė priklauso ir nuo to, ar Vakarai sugebės laiku suteikti visus tam reikalingus ginklus.

 

Straipsnio autoriai pažymi, kad Ukrainos puolimas šiuo metu vyksta lėtai, o to priežastis – siekis sumažinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolius. Pagrindinis tokių veiksmų tikslas – ne išsekinti rusus, o išstumti juos iš įrengtų pozicijų, kad vėliau tuo pasinaudojus būtų galima pasiekti sėkmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: