„Tai nepaprastai galingas ginklas.“ Budanovo pareiškimai Kremliui kelia didelių problemų  ()

Ukrainos karinė žvalgyba sugebėjo išprovokuoti represijas Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-08 „Tai nepaprastai galingas ginklas.“ Budanovo pareiškimai Kremliui kelia didelių problemų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba sugebėjo išprovokuoti represijas Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkoje. Tai interviu Bulgarijos televizijos kanalui bTV sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas.

Prieš kelias savaites Budanovas duodamas interviu sakė, kad Ukrainos žvalgyba turi savo informacijos šaltinius, esančius arti Rusijos prezidento. Tai buvo paskelbta sąmoningai, kad rusai pradėtų ieškoti išdavikų, – užsiminė jis.

„Jie jau žino, kad mes turime savo šaltinius. Informacija visada buvo ginklas – tegul tikrina, tegul ieško. Tiesą sakant, taip ir yra, bet visada, jos [šios paieškos] duoda klaidingus rezultatus", – sakė Budanovas.

Kaip pavyzdį žvalgybos vadovas nurodė incidentą, įvykusį dar prieš prasidedant plataus masto invazijai. Kai vienoje „komandoje“ įvyko nutekėjimas, Rusijos specialiosios tarnybos pradėjo tikrinti absoliučiai visus, kurie galėjo turėti prieigą prie įslaptintos informacijos.

 

„Jie tikrino visus, kurie turi giminių, kontaktų, giminių Ukrainos teritorijoje. Kaip galite atspėti, beveik visi juos turi. Tik dėl šios bylos tris asmenims nuteisė, 31 asmuo atleistas iš darbo ar perkeltas į kitas vietas. Kitas didelis procentas žmonių patyrė tam tikrą spaudimą. Tai yra, jie patys paralyžiavo savo darbą“, – sakė Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(2)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: