Netikėtas įvykis Saudo Arabijos derybose. Ukraina švelnina savo poziciją karui  (1)

Derybose dalyvavo aukšto rango pareigūnai iš 42 šalių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 Netikėtas įvykis Saudo Arabijos derybose. Ukraina švelnina savo poziciją karui  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per derybas Saudo Arabijoje Ukraina sušvelnino savo poziciją dėl taikos sutarties, rašo „The Wall Street Journal“.

Savaitgalį Džidoje vyko diskusijos dėl taikaus karo Ukrainoje sprendimo sąlygų, kuriose dalyvavo aukšto rango pareigūnai iš 42 šalių, įskaitant Kiniją, JAV ir Indiją. Rusija susitikime nedalyvauja.

Derybos Džidoje buvo panašaus susitikimo Kopenhagoje, įvykusio birželio mėn., tęsinys. WSJ šaltiniai pažymi, kad tokiu formatu Vakarų valstybės ir besivystančios šalys bando suformuoti tarptautinį sutarimą, kuris sustabdys karą ir taps raktu į stiprią taiką. Amerikos ir Europos pareigūnai pažymėjo, kad diskusijos nėra derybos siekiant užbaigti konfliktą ir derybininkai neprimes konkrečių susitarimo sąlygų konflikto šalims.

WSJ atkreipia dėmesį į derybų Džidoje pažangą, palyginti su birželio mėn. susitikimu Kopenhagoje. Laikraščio kalbinti diplomatai teigė, kad derybose buvo mažiau nesutarimų nei Kopenhagoje.

Vienas aukšto rango Europos pareigūnas sakė, kad Ukraina primygtinai nereikalavo privalomo savo taikos plano patvirtinimo, o kiti dalyviai nereikalavo, kad Kyjivas jo atsisakytų. Praeitose derybose Ukraina reikalavo, kad didžiosios besivystančios šalys priimtų planą. Šis planas pagrįstas reikalavimu visiškai išvesti Rusijos kariuomenę iš Ukrainos teritorijos, be kurios taika neįmanoma.

 

Po derybų Džidoje dauguma dalyvių yra pasiruošę artimiausiomis savaitėmis vėl susitikti tokio pat formato susitikime. Be to, Saudo Arabija planuoja pasiūlyti įsteigti keletą darbo grupių konkrečiais klausimais, įskaitant branduolinę saugą, poveikį aplinkai ir maisto saugumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: