[ŽT] Skelbiamas Maskvos puolimas. Skubiai sustabdytas oro uostas. Nukreipiami lėktuvai  ()

Vnukovo oro uoste Maskvoje buvo skubiai paskelbtas planas „Kilimas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 6 d., sekmadienį, apie 11 val., nežinomas dronas tariamai bandė atakuoti Maskvą. Dėl to skubiai nustojo veikti sostinės Vnukovo oro uostas.

Informaciją patvirtino Rusijos sostinės meras Sergejus Sobjaninas. Pirmiausia pradėjo sklisti pranešimai apie keistenybes Vnukove. Dėl plano „Kilimas“ įvedimo atidėti 11 išvykstamųjų ir 15 atvykstančių skrydžių. Kai kurie orlaiviai, tuo metu buvę ore, buvo nukreipti į kitus oro uostus.

Planas „Kilimas“ skelbiamas tuo atveju, jei oro erdvėje aptinkami potencialiai pavojingi objektai. S. Sobjaninas netrukus pakomentavo informaciją. Jis teigė, kad į Maskvą esą bandė įsiveržti bepilotis orlaivis. „Jį sunaikino oro gynybos pajėgos, dronui artėjant“, – pridūrė Rusijos sostinės vadovas.

 

Pažymėtina, kad praėjusią savaitę Maskvos miesto verslo centras buvo du kartus atakuotas bepiločių orlaivių. Pastatai buvo smarkiai apgadinti. Maskva dėl incidento kaltino Ukrainą, tačiau Kyjivas nepatvirtino savo dalyvavimo šiuose incidentuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()