[ŽT] Saudo Arabija pristatė savo taikos planą. Yra vos vienas skirtumas nuo Kyjivo pasiūlymo  (1)

Saudo Arabija viršūnių susitikime dėl Ukrainos situacijos Džidoje pateikė taikos planą, kuriam pritarė kelios šalys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 [ŽT] Saudo Arabija pristatė savo taikos planą. Yra vos vienas skirtumas nuo Kyjivo pasiūlymo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabijoje vykusiose derybose, skirtose Rusijos karui prieš Ukrainą užbaigti, aptartas kitas galimas taikos planas, praneša DPA, remdamasi diplomatais Džidoje.

Parama Ukrainos teritoriniam vientisumui ir paliaubos visuose frontuose tapo plano dalimi. Įvykdžius šiuos du punktus, Rijadas pasiūlys sėsti prie derybų stalo, prižiūrint JT ir keičiantis karo belaisviais.

Verta pažymėti, kad ši formulė šiek tiek prieštarauja oficialaus Kyjivo siūlymui, kuriame primygtinai reikalaujama, kad pirmasis taikos plano punktas būtų okupacinės kariuomenės išvedimas iš Ukrainos teritorijos.

Anksčiau „Wall Street Journal“ skelbė, kad susitikimo Džidoje dalyviai gali nepasirašyti Ukrainos taikos formulės, o pasiūlyti alternatyvą. Pokalbiuose dalyvauja apie 40 valstybių ir vyriausybių vadovų, politikos ir saugumo patarėjai.

 

Tarp jų buvo atstovai iš Ukrainos, JAV, ES ir Vokietijos, taip pat iš Kinijos, Indijos, Turkijos ir kt. Rusijos politikai nebuvo pakviesti, tačiau apie įvykį buvo informuoti. Po derybų dalyviai atsisakė daryti bendrą pareiškimą, praneša „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai (1)