Dreba frontas. „Prasidėjo ataka keliomis kryptimis. Didžiuliai aviacijos smūgiai. Viskas gali sugriūti bet kurią akimirką“  ()

Ukrainos kariškiai pažymi, kad plataus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų fronto judėjimo sustabdyti neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės daliniai tęsia puolamąją operaciją Staromajorsko srityje, puldami rusus plačiu frontu abiejuose anksčiau išlaisvintos gyvenvietės flanguose. 46-oji atskiroji oro pajėgų brigada praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo naujus mūšius dėl Urožainės ir forsuoja Mokri Jalo upę, puldama šioje vietovėje esančius rusų dalinius.

„Puolimas vyksta iš kelių krypčių, siekiant sulaikyti priešo rezervus. Priešas veikia atgal su aviacija. Vyksta įnirtinga kova“, - pažymima pranešime.

Sprendžiant iš perimto radijo ryšio, Rusijos kariškiai labai nervinasi dėl situacijos tarp Urožnainės ir Novodoneckės.

„Ten vyksta nuolatiniai, beveik nepastebimi, bet svarbūs darbai. Vyksta taktiniai pasistūmėjimai, kurie bet kurią akimirką gali tapti pagrindinių smūgių kryptimis. Viskas gali sugriūti bet kurią akimirką“, - pažymima pranešime.

Trečioji svarbi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio kryptis yra iškyšulys tarp Prijutnės ir Staromajorsko, kur rusų daliniai įsitvirtino miškingose vietovėse ir bando sulaikyti Ukrainos ginkluotąsias pajėga. Okupantai kelis kartus bandė kontratakuoti, tačiau puolimai buvo nesėkmingi.

 

Ukrainos kariškiai pažymi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimo Staromlynivkos link sustabdyti neįmanoma. Sėkmės atveju tai reikš rusų grupuotės išskaidymą. Pažanga Prijutnės rajone verčia okupantus priimti sprendimus – laikytis grasinant kordonui ar atsitraukti, bet pasilikti rezervų. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasis į vakarus nuo Novodoneckės, net ir neužėmus pačios gyvenvietės, bet dengiant ją iš flango, privers priešą priimti „nepopuliarius“ sprendimus linijoje Urožainė-Novodoneckė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(2)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: