Skelbia galingą žinią. Ukraina pradeda „didžiąją“ strategiją (Video)  ()

Priešas priverstas naudotis sausumos transporto keliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiltų, kuriais okupantai perkelia gyvą jėgą ir techniką į frontą, pažeidimas, o kartu ir priešo potencialo naikinimas užnugaryje – nauja gynybos pajėgų strategija.

Tai teletono eteryje paskelbė Pietų operatyvinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad smūgiai dviems pagrindiniams kelių tiltams – Čongaro ir Heničesko – lėmė, kad priešas negali kovinėms platformoms suteikti reikiamo kiekio atsargų ir išteklių.

„Tą, ką jie tempė iš Krymo pusiasalio, dabar reikia tempti per Armianską, o tai yra labai arti gynybos pajėgų“, – pabrėžė Humeniuk.

Anot jos, priešą gąsdina gynybos pajėgų tolimojo nuotolio pajėgumai, o dabar tenka pasinaudoti ir antžeminio transporto maršrutu, kuris yra prieinamas sunaikinimui. Kartu ji pridūrė, kad priešas bando slėptis už civilinio transporto, paleisdamas jį tarp karinės technikos. Humeniuk pabrėžė, kad tai rimta komplikacija ir ji labai  lėtina priešo logistiką.

„Civilinio transporto judėjimas iš Krymo pusiasalio taip pat didelis, o kadangi beveik visos pagrindinės arterijos yra užblokuotos, pradedant Krymo tiltu, dabar baigiant šiais automobilių tiltais, visas transporto srautas susiaurėja iki vienos arterijos ir tai vėl yra komplikacija“, – pabrėžė ji.

 

Pasak jos, tuo pat metu gynybos pajėgos efektyviai ir galingai dirba priešo lauko aprūpinimo punktuose. Tad įsibrovėliai negali gauti pakankamai išteklių ir priversti sumažinti atakų skaičių.

„Tai didelė strategija, kurią įgyvendina Gynybos pajėgos, naikindamos priešo potencialą užnugaryje, kol jis laukia tiesioginio smūgio į frontą“, – pabrėžė Humeniuk

Paklausta, ar priešas gali pasinaudoti Azovo jūra, kad aprūpintų ištekliais, Humeniuk pažymėjo, kad logistiką ten apsunkina pačios jūros ypatumai – ji nėra tokia gili, kad ja galėtų praeiti galingi laivai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: