„Jie buvo šokiruoti. Dabar mus vadina gudriausia tauta pasaulyje.“ NATO instruktoriai sužinojo, ką daro Ukrainos kariai (Video)  ()

Vakariečius nustebino Ukrainos kovotojai ir jų gebėjimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavelas Rozlačas su šaukiniu „Lokys“ – legendinis kariškis iš Donecko oro uosto. Dabar – naujosios 82-osios atskirosios desantininkų ir šturmo brigados vadas. Interviu Pavelas Rozlačas papasakojo apie Černivcių brigadą, kuriai vadovauja, apie karinį rengimą, Ukrainos kovotojų gudrumą ir mokymus užsienyje.

Kaip praneša „Censor.NET“, kariškiai iš Bukovinos savo žiniomis ir įgūdžiais sužavėjo Vakarų partnerius. Apie savo kovinę patirtį Pavelas Rozlačas pasidalijo interviu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginių komunikacijų departamentui.

„Visus metus veikėme netradiciškai, laužydami bendrųjų kariuomenės nuostatų kanonus: dėl puolimo pločio, dėl skaičiaus, dėl ugnies jėgos santykio. Turėjome veikti kūrybiškai. Man didelė garbė ir atsakomybė vadovauti tokiai brigadai ir su tokia ginkluote. Reikia galvoti trimis žingsniais į priekį. Gali pasiruošti poligone, bet nežinai, kaip elgsiesi mūšio metu“, - sako vadas.

„Užsienyje atlikome bazinius, bendruosius karinius mokymus. Iš NATO karių išmokome naudingų dalykų. Jie (instruktoriai) buvo nustebinti mūsų gudrumu. Jie juokavo, kad ukrainiečiai yra protingiausia ir gudriausia tauta, o aš jiems paaiškinau, kad mes buvome priversti panaudoti tą operatyvinį gudrumą, kažką sugalvoti, pasigaminti dronus kamikadzes, spąstus... Ir ne iš gero gyvenimo tapome tokie gudrūs.... O kai papasakojau tam tikrus momentus apie vandens perėjimų sprogdinimą, kaip mes tai darėme – jie buvo šokiruoti, nes tam jie siunčia kažkokias superspecialiąsias pajėgas, o pas mus tai daro paprasti kariškiai“, - pasakoja Pavelas Rozlačas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(0)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: