Monstriška ataka. Fronte kilo tikras chaosas. „Daugybė sužeistųjų! Reikia skubiai evakuotis. Mes traukiamės!“  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žygis paspartėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos mėn. pristatyta JAV kasetinė amunicija leido Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui pasistūmėti į priekį po kelių savaičių be didesnių laimėjimų, pranešė „The Wall Street Journal“ (WSJ), kalbėdamasis su keliais Ukrainos kariuomenės pareigūnais.

Pagrindinės kliūtys birželio mėn. prasidėjusiame kontrpuolime Ukrainos kariuomenei buvo minų laukai ir Rusijos aviacija, kuri ir toliau lenkia Ukrainos aviaciją. Dėl to Ukrainos ginkluotosios pajėgos negalėjo naudoti vakarietiškų šarvuočių. Ukrainos pajėgoms pradėjus naudoti kasetinius šaudmenis, jos sugebėjo užimti pozicijas, kurias prieš tai nesėkmingai atakavo, WSJ sakė Ukrainos kariuomenės pareigūnai.

Kasetinių šaudmenų veiksmingumą parodė neseniai vykę mūšiai aplink Rabotino kaimą, rašė leidinys, aprašydamas kelis susirėmimus. Liepos pabaigoje į rytus nuo kaimo buvo užblokuotas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų būrys, kuris buvo smarkiai apšaudytas. Dalinio kovotojai spėjo pasislėpti, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė rusų pozicijoms kasetinėmis bombomis. Po apšaudymo Rusijos kariškių naudojamais radijo dažniais kilo chaosas. „Jie šaukė: „Daugybė sužeistųjų. Reikia skubiai evakuotis. Mes traukiamės!“, - WSJ pasakojo vienas ukrainiečių karys. 

 

Tuomet ukrainiečiai užėmė atlaisvintas pozicijas.

33 metų pėstininkas Oleksandras laikraščiui pasakojo, kad rugpjūčio pradžioje jo 16 žmonių būrys, bandydamas žengti į priekį, buvo apšaudytas rusų kulkosvaidžių ir turėjo trauktis. Po to, kai kasetinės bombos pataikė į miško ruožą, kuriame slėpėsi rusų kariškiai, būrys užėmė poziciją. Per puolimą žuvo dvylika rusų karių, keli pateko į nelaisvę. Belaisviai patyrė smegenų sukrėtimus ir nudegimus, teigiama leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: