[ŽT] „Tai mano senas pažįstamas nuo 2014 metų!“ OSINT atkapstė, ką nukalė Ukraina (Foto)  ()

Kariavo Ukrainos teritorijoje nuo pirmųjų karo veiksmų dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OSINT ekspertas Irakli Komachidze paskelbė apie Rusijos okupanto Igorio Lušnikovo likvidavimą. Jis atkapstė, kad okupantas buvo ir 2014-ųjų invazijos į Ukrainą dalyvis.

Kaip ekspertas pažymėjo savo „Telegram“ kanale, Lušnikovo nekrologą jis aptiko atsitiktinai, stebėdamas Rusijos socialinius tinklus. Užpuoliko veidas pasirodė pažįstamas.

„Šiek tiek pasikapsčius, viskas stojo į savo vietas. Paaiškėjo, kad Lušnikovas tikrai mano „senas pažįstamas“ ir buvo vienas pagrindinių kaltinamųjų mano OSINT tyrime“, – sakė ekspertas.

Komachidze priminė, kad medžiagoje buvo atskleistos Jekaterinburgo 28-osios motorizuotosios šaulių brigados karių vadinamosios komandiruotės Rostovas-Ukraina detalės nuo 2014 metų rudens iki 2015 metų pavasario.

 

Komachidzė priminė, kad Lušnikovo profilis soc. tinkle „VKontakte“ išvalytas ir jame nėra įrodymų apie jo 2014 m. kelionę į Ukrainą, tačiau ankstesniuose interneto archyvuose pavyko rasti išsamesnės informacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: