„Jie bepročiai.“ Skelbiama didelė grėsmė Putinui  ()

„42 valstybių derybos, įskaitant Ukrainą, bet be Rusijos, palaidojo naują Rusijos užsienio politiką Džidoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džidoje vykusiame susitikime, kuriame pirmaujančios pasaulio šalys aptarė būdus, kaip užbaigti Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą, dalyvavo 40 pirmaujančių pasaulio valstybių, tarp jų ir Kinija. Bet Maskva ten nebuvo pakviesta, o tai tapo Putino režimo „juodąja žyme“.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo žinomas Rusijos opozicionierius, politinis emigrantas Igoris Eidmanas.

Jo teigimu, Kinijos atstovų atvykimas į susitikimą sukėlė didelį nerimą Rusijos Federacijai. Šis žingsnis rodo, kad Pekinas karo atžvilgiu yra pasirengęs pasitraukti iš neutralios pozicijos ir imtis ryžtingų veiksmų, kad užbaigtų konfliktą.

„Kaip žinote, rusai ir kinai yra broliai šimtmetį! Tik šis šimtmetis vėl pasirodo kažkoks trumpas. 42 valstybių derybos, įskaitant Ukrainą, bet be Rusijos, palaidojo naują Rusijos užsienio politiką Džidoje. Žlugo idėja, kad Rusija priešinasi Vakarams ne viena... Už tokių milžinų nugarų kaip Kinija ir Indija nebuvo baisu grubiai elgtis su JAV ir Europos Sąjunga... Tačiau visa tai baigėsi. Žlugo dar vienas klaidingas mitas. Net BRICS partneriai, įskaitant Kiniją, atsuko Rusijai nugarą“, – rašė ekspertas.

Susitikimas Džidoje pademonstravo, kad Rusijos Federacija įsiliejo į pasaulio atstumtųjų gretas. Taip pat tapo akivaizdu, kad paramos Maskvai jau nėra iš ko tikėtis.

 

Kol Kremliaus propaganda kaip mantrą kartojo, kad Vakarai tuoj pavargs nuo Ukrainos, Pietūs ir Rytai pavargo nuo Rusijos. Šių regionų žaidėjai negali daryti įtakos Kyjivui, už kurio stovi kolektyviniai Vakarai, o tai reiškia, kad jie darys spaudimą Putinui, sakė Eidmanas.

Kinijai, Turkijai, Indijai ir kitiems pagrindiniams veikėjams karas kelia didelį nerimą, nes smogia nusistovėjusioms tiekimo grandinėms. Jiems Rusijos agresijos nutraukimas yra naudingas. Jie kelis kartus siūlė Rusijos Federacijai apriboti „specialiąją operaciją“ arba bent jau sustabdyti karą. Tačiau Kremlius, apimtas karingo pasiutimo, visas šias idėjas atmetė.

„Pavasarį Kremlius atstūmė Turkijos pagalbos ranką, o vėliau ir Kinijos, ir iš tikrųjų ignoravo jų „taikos iniciatyvas“. - „Ak, taip, – nusprendė kinai, turkai ir kiti, – kadangi Kremliuje sėdi bepročiai, kalbėsime Džidoje be jų. Jei Rusija ir toliau nedarys nuolaidų, kurios Putino valdymo laikais neįmanomos, daugelis pirmaujančių trečiojo pasaulio šalių prisijungs prie Vakarų spaudimo jai.

 

Tačiau kol V. Putinas yra valdžioje, jiems nepavyks priversti Rusijos priimti taiką, o tai reiškia, kad jo pašalinimu bus suinteresuoti ne tik Vakarai, bet ir Rytai, o pirmiausia Kinija. Ir ši grėsmė yra daug pavojingesnė“, – kalbėjo Rusijos opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(1)
(145)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: