Gali būti pasaulinis badas. Prasideda Rusijos uostų blokada  ()

Rusija turi rimtų eksporto problemų dėl blokados.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija susiduria su rimtomis logistikos problemomis po dviejų didelių derliaus nuėmimų ir galimų Ukrainos jūrų dronų atakų prieš rusiškus grūdus gabenančius laivus.

Apie tai rašo agentūra „Bloomberg“.

Analitinio portalo „SovEcon“ duomenimis, liepos mėnesį Rusija eksportavo beveik keturis su puse milijono tonų kviečių, o tai yra mėnesio rekordas. Nepaisant to, uostų saugyklų pajėgumai vis dar nepakankami, ir jos yra pilnos produktų. Kai kurie Azovo jūros terminalai, įskaitant esančius okupuotoje Ukrainos teritorijoje, nustojo priimti grūdus. Novorosijsko uostas, kaip didžiausias Rusijos grūdų eksporto centras, taip pat yra perkrautas.

Leidinyje pažymima, kad tolesnis eskalavimas Juodojoje jūroje gali lemti žemės ūkio produktų trūkumą pasaulinėje rinkoje. Rusija, sekdama Ukraina, taip pat rizikuoja prarasti Juodosios jūros eksporto maršrutą nutraukus „grūdų sandorį“. Tai išplaukia ir iš to, kad dėl Ukrainos išpuolių prieš Krymo tiltą grūdų laivų judėjimą Kerčės sąsiauriu iš Azovo jūros riboja kariuomenė. Be to, daugelis laivų savininkų nerizikuoja bendradarbiauti su Rusijos Federacija dėl galimų Ukrainos jūrinių bepiločių lėktuvų atakų, panašių į tą, kuri įvyko prieš tanklaivį su naftos produktais, skirtais Rusijos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(4)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: