„Sandoris žlugo.“ ISW skelbia netikėtą žinia. Pajudėjo „Wagner“ smogikai  ()

ISW analitikų teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vis dar nerimauja dėl galimos Jevgenijaus Prigožino grėsmės ir bando jį atskirti nuo „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sandoris, pagal kurį privačios karinės bendrovės „Wagner“ kariai atsidūrė Baltarusijos Respublikos teritorijoje, greičiausiai žlugo.

Tai teigiama rugpjūčio 9 d. JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Vakarėlis baigtas? Anot analitikų, Rusijos viešai neatskleistas šaltinis pranešė apie pirmąjį „Wagner“ išvažiavimo iš Baltarusijos į Rusijos Federacijos Krasnodaro kraštą, Voronežo ir Rostovo sritis etapą. Judėjimas vykdomas 500-600 žmonių grupėse.

Kitas su „Wagner“ susijęs šaltinis teigė, kad „Wagner“ išvykimo iš Baltarusijos priežastis buvo Aleksandro Lukašenkos atsisakymas finansuoti samdinius. Šaltinio teigimu, Baltarusijos politikas tikėjosi, kad išlaidas padengs Rusijos Federacija.

Tuo pat metu ISW pranešė nematę vaizdinių įrodymų, kad „Wagner“ samdiniai išvyko iš Baltarusijos. Analitikai taip pat pasakojo, kokie galėtų būti „Wagner“ grąžinimo į Rusiją motyvai.

 

Anot ISW, Putinas vis dar nerimauja dėl galimos Prigožino grėsmės ir bando jį atskirti nuo „Wagner“. Analitikai mano, kad Rusijos Federacijos prezidentas gali ketinti grąžinti „vagneriečius“ Rusijai, kad prisidėtų prie „Wagner“ sunaikinimo ar restruktūrizavimo.

ISW taip pat mano, kad Putinas gali siekti pervilioti „Wagner“ darbuotojus į Rusijos Federaciją, kad jam būtų lengviau užtikrinti samdinių pavaldumą Rusijos gynybos ministerijai arba visiškai likviduoti organizaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: