„Pliekia iš visų pusių, kaip pašėlę.“ Rusai skelbia apie košmarą pietuose  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos apsupo Rusijos karius Urožainės kaime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai skelbia apie košmarą pietuose. Jie tikina, kad Pietų fronte esantis Urožainės kaimas buvo apsuptas Ukrainos kariuomenės, praneša Dialog.UA.

Tokį pareiškimą rugpjūčio 9 d. vakare savo „Telegram“ kanale paskelbė RF ginkluotųjų pajėgų grupuotė „Vostok“.

„Urožainės vietovėje susiformavo toks mažas Kursko lankas* – jie smogia iš visų pusių, tarsi karo baigtis priklausytų nuo šio nelaimingo kaimo... Mes jau pavargome šliaužioti apkasų dugnu, bet sunku net įsivaizduoti, kaip sekasi vaikinams pačioje Urožainėje“, – rašė rusų grupė.

Anot okupantų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau atitraukė Rusijos armiją iš daugybės pozicijų ir apsupo okupacinę grupę Urožainėje. Padėtis ten tokia apgailėtina Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms, kad „Vostok“ prašo savo sekėjų melstis.

„Nedidelės priešų grupės laukia, kol artilerija visiškai atlaisvins jiems kelią ir joms teks tik iškelti vėliavą“, – rašė okupantai.

Atkreipkite dėmesį, kad ši kryptis yra viena iš tų, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją Rusijos armijos gynybos liniją. Ji laikoma vienu pagrindinių krypčių Ukrainos gynybos pajėgų vasaros kontrpuolimo metu.

 

Pralaužę antrąją liniją, ukrainiečiai galės patekti į operatyvinę erdvę ir pasiekti Azovo jūros pakrantę, atimdami iš okupantų sausumos koridorių į Krymą.

* Kursko lankas (vok. Kursker Bogen) yra strateginis fronto linijos išsikišimas Kursko miesto teritorijoje, susiformavęs 1943 m. pavasarį. Kursko mūšyje (1943 m. liepos 5 d. – rugpjūčio 23 d.) vyko įnirtingi sovietų Raudonosios armijos ir Vokietijos Vermachto mūšiai, po kurių gavo kitą pavadinimą – Ugnies lankas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: