[ŽT] Svari priežastis. Kodėl Ukraina palaiko lėtą kontrpuolimo tempą?  ()

Pasak labdaros fondo „Grįžk gyvas“ vadovo Taraso Čmuto, žmonės turėjo grandiozinių lūkesčių dėl Ukrainos karių pažangos mūšio lauke, todėl kyla nusivylimas dėl kontrpuolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fondo „Grįžk gyvas“ vadovas Tarasas Čmuto pažymėjo, kad pagal kitokį scenarijų Ukrainos nuostoliai būtų buvę milžiniški. Anot jo, jei ukrainiečiai patys nustato kontrpuolimo tempą ir žmonės turi suvokti, kad kalbame apie karių gyvybes. Labai greitas veržimasis į priekį gali atnešti didelių nuostolių.

Neigiama ukrainiečių reakcija į kontrpuolimo tempą gali būti siejama su perdėtais lūkesčiais, tačiau tame nėra nieko keisto. „Taip yra, deja. Reikia aiškinti, sakyti žmonėms, tiesiog reikia normaliai bendrauti. Kažkada sakiau, kad norint vėliau neraudonuoti, reikia neapgaudinėti“, – mano Čmutas.

Jis pažymėjo, kad jei ukrainiečiai turi tikslą išlaisvinti Ukrainą ir jie tai daro, tada viskas yra puiku. Gali kilti problemų dėl greičio, jei kariai susiduria su konkrečia užduotimi. Tačiau žmonėms nereikia nustatyti pageidaujamo operacijų tempo savo galvoje.

 

„Žmonės svarbiausia. Norite greitai – aukų bus daug kartų daugiau“, – paaiškino Tarasas Čmutas.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: