Galingo pažeminimo metinės. Prasidėjo didžiulis puolimas. Reikalo imasi Syrskis  ()

Kupjansko kryptimi padėtis sunki, bet kontroliuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kupjansko kryptimi padėtis sunki, bet kontroliuojama, ten galingai dirba Ukrainos žvalgyba ir artilerija. Tai teletono eteryje sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

Jis pažymėjo, kad priešas bando perimti iniciatyvą, tačiau mūsų kariai galingai priešinasi puolimui. Anot jo, ten buvo Rytų grupės vadas Oleksandras Syrskis, kuris įsakė padidinti ugnies poveikį priešui ir priėmė sprendimus, kurie reikšmingai padėtų vykdyti gynybinius procesus.

„Priešui net niežti nuo visokių datų, visokių reikšmingų įvykių. Šiame kare Kupjanskas yra vienas iš jų pažeminimo taškų“, – pabrėžė Čerevatijus, primindamas, kad 2022 m. rugsėjį miestas buvo išvaduotas iš užpuolikų. Anot jo, todėl priešas toks aktyvus.

„Pernai generolas Syrskis buvo pagrindinis šio pažeminimo dirigentas, o dabar jis kartu su galinga vadų ir karinio personalo komanda darys viską, kad priešui ten nepasisektų“, – pabrėžė Čerevatijus.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupuotės atstovas teigė, kad okupantai šia kryptimi pasitelks „Štorm Z“ būrius, tikėdami, kad jie atliks „mėsos šturmus“, tai yra bet kokia kaina pralaužs Ukrainos gynybą. Jis prisiminė, kad šiuos būrius sukūrė Rusijos gynybos ministerija ir juose daug asocialių elementų, žmonių, turinčių problemų su įstatymais.

 

Anot jo, okupantai jau mėgino pulti, bet jiems nepasisekė, nes ten mūšiuose kovoja užgrūdintos ukrainiečių brigados, kurių negąsdina tokie šturmai.

„Priešas patiria didelių nuostolių. Rugpjūčio 10 d. jis neteko trijų tankų T-72, dviejų haubicų D-20, dviejų  minosvaidžių, drono Orlan-10, 7 sunkvežimių su ginklais, trijų lauko amunicijos sandėlių, taip pat trijų apkasų, kuriuos sunaikino mūsų artilerija“, – sakė Čerevatijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: