Futuristiniai automobiliai. Elektromobilis su fotosinteze

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gregas 2010-06-17 11:03
"Kaip žinia, Saulės spindulių energiją paversti elektros energija (elektronų srautu) sugeba tik augalai." O aš galvojau kad forosintezės metu augalai skaido CO2 ir į aplinką išsikria O2... Ir dar galvojau kad žmonės yra sugalvoję fotoelementus, kurie saulės spindulių energiją paverčia į elektros energiją... Ot atsilikęs aš, tokius kvailus įsitikinimus turėjau. Dabar nevaikščiosiu be guminių batų per žolę ir nesiliesiu prie medžių kad elektra nenutrenktų.
nazijew 2010-06-17 12:12
...na nors jau savikritiskas fotosinteze gerokai sudetingesnis procesas negu tau ten sestoje klaseje aiskina. http://en.wikipedia.org/wiki/Photoinduc ... separation http://www.johnkyrk.com/photosynthesisdark.lit.html ...o jei y tema, tai tik dizaineris tokia nesamone sugalvotu.. nu kam su savim veziotis visa bioreaktoriu? jei su savim uztektu pasimti tik gamybos produkta pvz biodyzeli, kuri gamint jau dabar is ko tik nori galima, rapsu, soju, dumbliu... cia tas pats kas y kiekviena automobili montuoti po "mazeikia nafta"
Gregas 2010-06-17 13:28
Na taip, šeštoje klasėje kai mokiaus, apie elektrą iš fotosintezės taip ir likau nesužinojęs, bet tuo metu turėjau nedidelį skaičiuotuvą su saulės elementais kuris veikdavo tik esant pakankamam apšvietimui. Ir visą laiką maniau kad tas fotoelementas yra žmonių sukurtas, o kaip rašo straisnyje, kad iš saulės elektrą pagaminti gali tik augalai. Tai man ir kilo pagrįstų abejonių ar mano skaičiuotuve buvo fotoelementas silicio pagrindu ar koks dilgėlės lapas .
taskaz 2010-06-17 18:20
o ta skyle galvai?
bahuriux 2010-06-18 14:16
Ne ta skyle organinems trasoms, kurios susidaro zmogaus organizme, visi zinom, kad be trasu augalai nelabai auga, o del to performancas labai nukentetu, jei nepri..... i vidu