„Visiškai neatitinka tikrovės!“ Ukraina nusivylusi, ką daro Vakarai  ()

Nepaisant partnerių pagalbos, Ukraina nėra visiškai jais patenkinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų partneriai Ukrainai duoda palyginti nedaug ginklų, nes nebijo Rusijos pergalės ir Rusijos kariuomenės įžengimo prie NATO sienų. Tokią nuomonę interviu „24 kanalui“ išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Jis pažymėjo, kad partneriai puikiai supranta atvirai invazinį Rusijos invazijos pobūdį ir tai, kad neįmanoma susitarti su Vladimiru Putinu. Tačiau jie taip pat supranta, kad Rusija neturi išteklių visaverčiam karui su NATO.

„Tačiau jie supranta ir kitą pusę – Ukraina tikrai nesiruošia žlugti. Kad ir kiek ginklų turėtume – Ukraina nekris. Rusija karo nelaimės. Rusija nepriartės prie vakarinių sienų. Štai kodėl jie jaučiasi itin patogiai“, - mano Podoliakas.

Tuo pat metu prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas įsitikinęs, kad Vakarai vis dar turi daug iliuzijų dėl Rusijos. Pavyzdžiui, nesupranta didėjančios Rusijos įtakos Afrikoje ir Azijoje problemos, taip pat bando gauti tam tikrų dividendų iš to, kad dėl sankcijų Rusija moka daug didesnes kainas už visą importą, kuris atkeliauja iš Vakarų.

„Šiandien jie kažkur pasąmonėje galvoja: viena vertus, mes žaidžiame žaidimą „karas Ukrainoje“, kita vertus, mes nulėmėme Rusijos reputaciją, o trečia vertus, mes padidinome korupcinių premijų, kurias galime gauti, kainą“, - aiškina Podoliakas.

 

Pasirodė Baltųjų rūmų atstovo spaudai Johno Kirby interviu CNN, kuriame jis teigė, kad Ukraina esą gavo viską, ko prašė kontrpuolimui.

„Per kelis mėnesius iki kontrpuolimo mes įvykdėme visus Ukrainos pirkinių sąraše esančius prašymus. Dar svarbiau yra tai, kad suteikėme jiems įrankius ir ginklus, kurių jiems reikia, kad galėtų pralaužti tas (gynybos) linijas“, - sakė J. Kirby.

 

JAV pareigūnai tokius pareiškimus darė ir kontrpuolimo išvakarėse. Tačiau iš tikrųjų šie žodžiai neatitinka tikrovės. Pavyzdžiui, Ukraina nuolat ragina savo partnerius perduoti jai tolimojo nuotolio raketas, kurios leistų sunaikinti Rusijos logistiką. Ukrainai taip pat reikia kovinės aviacijos, kurios Vakarai nesuteikia. Be to, oro gynybos sistemų, tankų, artilerijos ir karinės inžinerinės įrangos tiekimas yra gana ribotas, o tai taip pat labai riboja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: