San Franciske telefonus leista pardavinėti tik nurodžius jų spinduliuotę  (19)

San Francisko (JAV) miesto valdžia vakar priėmė sprendimą, įpareigojantį mobiliųjų telefonų pardavėjus nurodyti parduodamų telefonų modelių spinduliuotės stiprumą, pranešė „Popsci.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonų pardavėjai prie kiekvieno telefono pateikiamoje etiketėje su modelio pavadinimu, kaina ir kita informacija nuo šiol privalo nurodyti ir konkrečią telefono elektromagnetinės spinduliuotės lygio (SAR, Specific Absorption Rate) reikšmę.

Ši informacija privalo būti pateikta ne mažesniu nei 11 punktų šriftu, teigiama pranešime.

SAR reikšmė nurodo elektromagnetinio lauko energijos, kurią absorbuoja žmogaus organizmo audiniai, kiekį. Kuo jis mažesnis, tuo geriau. SAR priklauso nuo naudojamo mobiliojo ryšio standarto, telefono techninės įrangos, jo antenos sandaros ir telefono padėties žmogaus kūno atžvilgiu. JAV Federalinė komunikacijų komisija rekomenduoja, kad maksimali SAR reikšmė neviršytų 1,6 W/kg, kai spinduliuotę sugeria viena kūno dalis, arba 0,08W/kg - viso kūno atveju.

Apie šią San Francisko planuojama iniciatyvą rašėme pernei metų gale, o jau po pusmečio ji tapo realybe. Įdomu, kaip į tokią iniciatyvą reaguos kitos valstijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)