Ukraina gaus „superdroną“ iš „Rheinmetall“. Vokietija patvirtino pristatymą  ()

Dronas atliks žvalgybą iš oro, tačiau, anot žurnalistų, kita „Luna“ versija galės gabenti ginklus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-14 Ukraina gaus „superdroną“ iš „Rheinmetall“. Vokietija patvirtino pristatymą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos koncernas „Rheinmetal“ nepilotuojamą oro žvalgybos kompleksą „Luna NG“ Ukrainai perduos iki 2023 metų pabaigos. Tai pranešė BILD.

„Naujasis „Rheinmetall“ kūrinys „Luna“ yra visiškai nauja bepiločių orlaivių sistema, kuri pranoksta ankstesnį modelį visomis svarbiomis savybėmis“, rašoma straipsnyje.

Pastebėta, kad sistemą sudaro antžeminė valdymo stotis su keliais dronais, paleidimo katapulta ir kariniai sunkvežimiai. NG reiškia „nauja karta“. Tuo tarpu kiti bepiločių orlaivių modeliai jau buvo pristatyti ginkluotosioms pajėgoms. Dronas „Luna NG“ gali atlikti žvalgybą iš oro 12 valandų. Didžiausias skrydžio aukštis yra 5000 metrų, o žvalgybos nuotolis yra keli šimtai kilometrų.

Taip pat bus dar viena „Luna“ versija, kuri galės gabenti ginklus, tačiau dabartinėje sistemoje to nebus. Ginkluotus dronus turi sukurti federalinė vyriausybė ir patvirtinti Gynybos komitetas bei Užsienio reikalų komitetas.

„Rheinmetall“ akcentavo, kad šis dronas yra naujausias „Luna“ sistemos elementas, skirtas stebėti, aptikti ir sekti realiuoju laiku.

 

Skrydžio laikas yra daugiau nei 12 valandų, ryšio nuotolis – daugiau nei 100 km, o erdvinė aprėptis – daugiau nei 30 000 kvadratinių kilometrų.

„Luna“ sistema pasižymi dideliu lankstumu transportuojant ir naudojant. Antžeminė stotis telpa mažoje transporto priemonėje arba standartinėje kabinoje. Katapultos su keltuvu pagalba droną galima paleisti beveik iš bet kurios vietos, nusileidimas vyksta autonomiškai naudojant GPS arba parašiutu. Skrydžio metu „Luna“ pasižymi žemomis akustinėmis, šiluminėmis ir radaro savybėmis. Misijos planavimas ir duomenų analizė atliekama programinės įrangos pagalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()