[ŽT] „Gynybos linijose keletas pleištų. Gali būti didžiulė operacija.“ Kaip vystosi Ukrainos puolimas?  ()

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose pastebimas koordinuotas prorusiškų paskyrų suaktyvėjimas. Jų skelbiamas turinys yra identiškas, dalijamasi tais pačiais atvaizdais ir tomis pačiomis istorijomis. Įprastai toks rusų trolių aktyvumas reiškia, kad rusams nesiseka fronte - jie bando nustelbti žinias apie nesėkmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karo analitikas, buvęs karininkas Randy Mottas teigia, kad rusai pradeda meluoti, kad tuoj užims Kupianską Charkivo srityje, nors jų pozicijos ten negerėja nuo birželio. Jie pirmiausia atsitraukė nuo ukrainiečių gynybinių pozicijų, o dabar vėl priartėjo, bet reikšmingų pokyčių ten nėra. Išskyrus tai, kad dėl Rusijos vykdomo civilių gyventojų apšaudymo, Ukraina priėmė sprendimą evakuoti kai kurias gyvenvietes.

Mottas teigia, kad Ukraina vyko varginimo strategiją, todėl susidaro klaidingas įspūdis, kad veiksmai vyksta lėtai. Pavyzdžiui, pastebi Mottas, ukrainiečiams pavyko stipriai susilpninti rusų oro gynybos ir artilerijos galimybes. Be to, į rusų gynybos linijas įvaryti keli pleištai.

 

Atėjus laikui mes pamatysime, kaip proveržio daliniai išnaudos vieną ar kelias tokias spragas Rusijos linijose. Tai nutiks tada, kai mes ir rusai to nesitikėsime ir greičiausiai keliose vietose vienu metu, kad būtų sukelta didžiausia painiava. Tada operacijų tempas gali sprogti,“ savo prognozes pateikė Randy Mottas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: