[ŽT] „Jei tai tiesa, rusų laukia nauji išbandymai.“ Skelbiama, kas smogė į Krymo tiltą  ()

Šeštadienį, rugpjūčio 12 d., po pietų Krymo tiltas buvo atakuotas. Rusijos kariuomenė patikina, kad buvo panaudotos pertvarkytos S-200 raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo tinklaraštyje „Telegram“ pranešė ukrainiečių žurnalistas Aleksandras Kušnaras.

Praėjus maždaug valandai po sprogimų ant Krymo tilto Rusijos Federacijos karinis departamentas paskelbė skubų pareiškimą, kuriame dėl incidento kaltino Ukrainą.

„Krymo tiltą buvo bandyta numušti priešlėktuvine valdomąja raketa S-200, perdaryta į smogiamąją versiją“, - teigė Rusijos kariškiai. Jie patikina, kad abi šias raketas sėkmingai sulaikė Rusijos priešlėktuvinė gynyba. Tikėtina, kad raketos iš tiesų buvo sulaikytos, nes, naujausiais duomenimis, eismas tiltu jau atnaujintas.

Kušnaras įtaria, kad dabartinės atakos tikslas nebuvo pažeisti Krymo tiltą. Greičiau jos reikėjo Rusijos gynybai šioje vietoje identifikuoti.

„C-200 turi per silpną kovinę galvutę, kad ja būtų galima bandyti smogti į tiltą. Tačiau buvo prasminga ją paleisti siekiant atskleisti priešo priešlėktuvinę gynybą ir tada panaudoti kitas - daug galingesnes ir aukštųjų technologijų - priemones“, - rašė Kušnaras.

 

Pažymėtina, kad per reidą rusai pirmą kartą panaudojo dūmų uždangą. Jis buvo įjungtas keturiose objekto vietose, todėl jis iš dalies pasinėrė į tirštus dūmus. Tokiu originaliu būdu okupantai bandė numušti raketas nuo taikinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()