Iki 20 km! NYT skelbia superinę naujieną. Ukraina pasiekė taktinę pažangą dviem kryptimis  ()

Ukrainos kariai pajudėjo 16-19 km dviem pagrindinėmis kryptimis, siekdami pasiekti Azovo jūros pakrantę ir nutraukti Rusijos ginkluotųjų pajėgų tiekimo kelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė šiek tiek didesnės sėkmės dviejose pagrindinėse Ukrainos kontrpuolimo kryptyse, rašo „The New York Times“, analizuodamas Vakarų karinių analitikų pateiktus duomenis.

Visų pirma, leidinio žurnalistai rašo, kad Ukrainos kariai pajudėjo 16-19 km į pietus link laikinai užimtų Berdjansko ir Melitopolio. Tokiu būdu Ukrainos gynybos pajėgos bando atkirsti Rusijos ginkluotųjų pajėgų tiekimo kelius.

Pasak karo analitikų, nors Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užkariautų teritorijų plotas nėra toks didelis, Ukrainos kariuomenės veržimasis į priekį verčia Rusiją čia perkelti papildomų karių iš kitų fronto sričių.

Pavyzdžiui, Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai mano, kad ginkluotųjų pajėgų sėkmė fronte yra taktiškai reikšminga ir ši pažanga dar labiau susilpnins Rusijos gynybos linijas. Taigi Ukrainos gynybos pajėgoms yra galimybė padaryti proveržį, kuris gali tapti potencialiai lemiamu.

Kaip pažymi leidinys, ginkluotosios pajėgos dabar juda dviem pagrindinėmis kryptimis – per Staromajorskės kaimą į pietus link Berdjansko ir į vakarus link Melitopolio. Visų pirma, pastarasis miestas yra gyvybiškai svarbus Rusijos karių logistikos centras. Ukrainos gynybos pajėgos nori pasiekti Azovo jūrą ir įkalti pleištą į vadinamąjį sausumos koridorių tarp Rusijos ir Krymo. Tokiu būdu bus galima sutrikdyti Rusijos ginkluotųjų pajėgų tiekimo kelius.

 

Karo analitikai pabrėžia, kad net jei ginkluotosioms pajėgoms pavyktų pralaužti pirmąją Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos liniją, Rusija turėjo daug laiko stipriai sustiprinti kitas gynybos linijas. Tuo pat metu Didžiosios Britanijos žvalgyba pranešė, kad Rusijos armija patyrė didelį išsekimą ir kovojo sunkias kovas dėl ginkluotųjų pajėgų puolimo.

Leidinys, remdamasis analitikais, rašo, kad Berdjansko kryptimi Ukrainos kariuomenei pavyko įtvirtinti savo pozicijas aplink Staromajorskės kaimą, ir panašu, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos veržiasi į Urožainės kaimą kuri yra svarbi rusų tvirtovė.

 

Žurnalistai pažymi, kad jei Ukrainos gynybos pajėgoms pavyks prasibrauti per Urožainę arba ją apsupti, Ukrainos kariai bus maždaug 80 km atstumu nuo Berdjansko ir Mariupolio. Su kiekvienu atkovojamu rusų užimtos teritorijos kilometru ginkluotosios pajėgos vis labiau spaudžia Rusijos tiekimo linijas. Be to, karo analitikų teigimu, Ukrainos kariai atkakliai kovoja Melitopolio kryptimi ir daro pažangą Rabotynės kaimo srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()