Rusams šokas. „Rugpjūčio prakeiksmas“ grįžo su trenksmu  ()

Į Rusiją grįžo „rugpjūčio prakeiksmas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rugpjūčio prakeiksmas“ grįžo į Rusiją. Šiais metais paskutinį vasaros mėnesį rusai pasitiko sunerimę dėl sprogimų ir stichinių nelaimių.

Anot CNN, rusai pašnibždomis kalba apie savo „rugpjūčio prakeiksmą“, kad paaiškintų neįprastai daug mirtinų nelaimingų atsitikimų, teroristinių išpuolių ar karo pasireiškimų.

„Karštas“ kerštas

„Karštą rugpjūtį“ jie buvo apmiršę, tačiau jis grįžo su trenksmu. Pirma, padažnėjo išpuoliai prieš Rusijos ir Maskvos regionus, dėl kurių kaltinama Ukraina. Dronai beveik kasdien atsitrenkia į oficialius pastatus, karinius ir kitus infrastruktūros objektus.

Antra, „prakeiksmą“ pajuto ir įsibrovėliai jūroje. Per kelias dienas buvo sunaikintas didelis Rusijos Federacijos desantinis laivas, taip pat – įsibrovėlių kuro tanklaivis. Jūrų prekybai iškilo grėsmė.

Pasak pareigūnų, dauguma bepiločių orlaivių sunaikino sustiprinta oro gynyba. Bet kiekvienas smūgis priverčia rusus susimąstyti.

„Visi esame šokiruoti, kad čia taip vyksta… Bet mes nesame politikai, todėl nenorime komentuoti“, – komentare Rusijos žiniasklaidai sostinės gatvėse sakė Maskvos gyventojas.

Rusai nerimauja

Tuo tarpu Rusijoje tęsiasi griežtos represijos, ypač dėl karo Ukrainoje kritikos.

Dar viena rusė slėpdama veidą sakė: „Turiu du vaikus ir man gėda, kad jie gimė tokiu metu.“

Kiti rusai, matyt, nusprendė kovoti radikaliau. Rugpjūčio mėnesį visoje šalyje padegta beregėtai daug karinių komisariatų – vos per savaitę buvo įvykdyta kiek daugiau nei dvi dešimtys išpuolių, praneša Rusijos valstybinė žiniasklaida.

 

Rusijos pareigūnai teigia, kad vyrai tariamai pateko į Ukrainos agentų, kurie verčia juos padeginėti karinius komisariatus, apsimetę policija ar kreditoriais, įtaką. Tačiau su viena Rusijos partizanų grupuote susijęs šaltinis neigia, kad rusai yra verčiami. Šia legenda Kremlius nori nuslėpti didėjantį visuomenės nepasitenkinimą. „Jei žmonės nepyktų ant valdžios, jie nieko nedarytų“, – sakė šaltinis.

„Prakeiksmas“ įgauna pagreitį

Antroji rugpjūčio savaitė buvo ne mažiau kupina įvykių nei pirmoji, o žuvusiųjų ir sužeistųjų buvo daug daugiau. Mažame Rusijos miestelyje Sergijev Posadas netoli Maskvos, pramonės gamykloje, įvyko paslaptingas sprogimas. Į dangų pakilo didžiulis sprogimo grybas. Valdžia tvirtina, kad sprogimas įvyko dėl saugumo pažeidimo fejerverkų gamykloje ir neigia pranešimus apie sabotažą objekte, kuris kadaise buvo pirmaujantis karinės optinės įrangos, įskaitant naktinius akinius ir taikiklius, gamintojas.

 

Sprogimas pridarė siaubingų nuostolių: Rusijos valstybinės žiniasklaidos duomenimis, apgadinta 440 butų ir 20 privačių namų; sugadintos 184 transporto priemonės; 84 žmonės buvo sužeisti, 1 – žuvo, dar mažiausiai 8 dingo be žinios. CNN daro išvadą, kad Rusijos „rugpjūčio prakeiksmas“ iš tiesų sugrįžo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: