Netikėti įvykiai. „Rusijos elitas ieško kontaktų“  (1)

Kremlius investuoja didelius išteklius į bandymus destabilizuoti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalis Rusijos „elito“ yra pasirengę užmegzti kontaktą, nes supranta pralaimėjimo kare ir valdžios pasikeitimo Rusijoje neišvengiamumą.

Apie tai LIGA.net kalbėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas. Anot jo, dabar Rusijos elitas veda aštrią kovą tarpusavyje, konkuruoja dėl jėgos išteklių.

„Pagrindinis daugelio šių procesų motyvas yra savo vietos paieškos ir tam tikros saugumo garantijos ateityje po Putino. Daugelis šiandieninės Putino Rusijos karinės-politinės vadovybės atstovų tsupranta, kad ji pasmerkta“, – sakė Jusovas.

Žvalgybos pareigūnas pabrėžė, kad Ukraina turėtų pasinaudoti šia situacija, kad apgintų savo interesus.

„Dalis šio vadinamojo „elito“ yra pasirengusi užmegzti kontaktą ir kartais net džiūgaja, kad tam tikros Kremliaus grupės patiria daug nuostolių ir pralaimėjimų“, – sakė Jusovas, pažymėdamas, kad būtent tai yra Rusijos „elito“ motyvai, bet ne ideologinis pabudimas.

 

GUR pažymėjo, kad Kremlius investuoja didelius išteklius į bandymus destabilizuoti Ukrainą.

„Tačiau tai yra dvipusis procesas. Mes taip pat dirbame. Ir suprantame, kad demokratinės valstybės yra stabilesnės už bet kokią imperiją. Ypač tokia atsilikusi ir nykstanti kaip Rusija“, – sakė Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: