Aršūs įvykiai prie Bachmuto. Sunaikinta „Espanjola“, dega naujausi T-90. Ukraina žengia į priekį  ()

Iniciatyva yra Ukrainos gynėjų pusėje, jie pamažu žengia į priekį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 Aršūs įvykiai prie Bachmuto. Sunaikinta „Espanjola“, dega naujausi T-90. Ukraina žengia į priekį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3-iosios atskiros šturmo brigados spaudos atstovas Aleksandras Borodinas aptarė situaciją Bachmuto kryptimi. Teletono eteryje jis pažymėjo, kad šiuo metu iniciatyva yra Ukrainos gynėjų pusėje, jie pamažu žengia į priekį ir duoda galingą atkirtį įsibrovėliams, naikindami rusų „savanorių“ junginius ir brangią priešo techniką.

„Į mūsų išlaisvintas teritorijas buvo gana stipri rusų kontrataka, bet mes ją atmušėme. Be to, reikia pažymėti, kad dažniausiai jie bando mus šturmuoti pėstininkais, o čia mes sunaikinome tris tankus T-90M „Proryv“, vieną iš paskutinių jų modifikacijų“, – pabrėžė Borodinas.

Jis pridūrė, kad buvo sunaikintas ir priešo „savanorių“ dalinys „Espanjola“, suformuotas iš Rusijos futbolo klubo CSK sirgalių.

„Likvidavome pėstininkų kuopą, o tai retas atvejis – fanų spec. pajėgas, pasivadinusias „Espanjola“. Jie yra savanoriai, kaip mes suprantame, tai CSK (Rusijos futbolo klubas iš Maskvos – UNIAN) fanai“, – pabrėžė Borodinas.

Spaudos atstovas pažymėjo, kad anksčiau priešas „turėjo aiškią paradigmą, kad geriau sunaikinti kelias kuopas, bet išsaugoti vieną tanką“.

„Dabar, kai jie kontratakuoja, bandydami ką nors susigrąžinti, meta į mūšius „Achmat“ dalinius ar savanorius, kurie kažkodėl aprūpinami daug geresne įranga nei anksčiau čia dislokuoti įprasti kariniai daliniai, neaišku dėl kokių priežasčių. Bet, pavyzdžiui, T-90M „Proryv“ yra vienas iš geriausių, labai brangių tankų. O kai jie šturmuoja trimis tokiais, tai net keista, anksčiau jie mesdavo žmones“, - sakė Borodinas.

 

Jis taip pat teigė, kad rusai keičia karinę taktiką ir persiorientuoja į mažas pėstininkų grupes, be „mėsos“ šturmų, kaip buvo anksčiau. Be to, įsibrovėliai bando gintis daugybe bepiločių orlaivių ir pasikliauja artilerijos, orlaivių ir minavimo naudojimu.

„Jie mokosi, jie tikrai mokosi. Ir čia esmė ne tik tai, kad jie veikia mažomis grupėmis ir pasitelkia specialistus, tarkime. Tačiau svarbiausia, kad mums reikia naudoti atsakomąsias priemones dėl jų lancetų, dronų-kamikadzių naudojimo. Atrodo, kad jie gamina juos gana didelėmis partijomis, ir tai yra sudėtinga, su tuo turime dirbti. Gynyboje jie remiasi dronais-kamikadzėmis dronus ir labai stipriu teritorijos minavimu. Į minavimą jie žiūri labai „kūrybiškai“, o tai reiškia, kad ten yra profesionalių minuotojų, turinčių didelę patirtį“, – aiškino Borodinas.

 

Atsakydamas į patikslinantį klausimą apie situaciją Kliščijivkoje, Borodinas paaiškino, kad tai nėra jų brigados atsakomybės sritis, „ten apskritai vykdomi kontrpuolimo veiksmai ( priešas – UNIAN) į mūsų pozicijas ir jiems nesiseka“.

„Klausimas toks, kad mes dabar judame labai atsargiai, nes jie viską stipriai užminavo ir sustiprino artileriją. Pagrindinis sunkumas yra priešo artilerija ir lėktuvai. Čia tikrai turime dirbti kuo atidžiau, nes mes negali pereiti užminuotų ruožų, kaip tai darė „Wagner“, savo kariais valydamas minas. Rusai šturmavo, tiesiog mėtydami savo žmones į ugnį. Mūsų pagrindinė užduotis yra grąžinti po karo kuo daugiau gynėjų namo. Ir todėl šturmui taikoma daug parengiamųjų veiksmų. Tam, kad išgelbėtume mūsų kovotojų gyvybes“, – pabrėžė Borodinas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(5)
(117)

Komentarai ()

Susijusios žymos: