„Tai baisu!“ Rusai skelbia katastrofą. Ką padarė JAV kasetinė amunicija  ()

Rusų karių žaizdos nuo kasetinės amunicijos yra tokios sunkios, kad sužeistųjų evakuacija ir gydymas virsta sunkia užduotimi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-16 „Tai baisu!“ Rusai skelbia katastrofą. Ką padarė JAV kasetinė amunicija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai praneša apie katastrofišką padėtį Rusijos armijoje po to, kai Ukraina pradėjo naudoti kasetinius šaudmenis.

Iš JAV gauti sviediniai yra tokie veiksmingi, kad Rusijos armijos nuostoliai išaugo daug kartų. Be to, sužalojimai nuo kasetinės amunicijos yra tokie sunkūs, kad sužeistų rusų evakuacija ir gydymas tampa sunkia užduotimi.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo rusų pulkininkas Piotras Šuvalovas, pažymėdamas reikšmingą Rusijos armijos padėties fronte pablogėjimą.

„Kasetinė amunicija košmariškai šienauja karius fronte (ne tik pirmosiose linijose). Vaikinai priekinėje linijoje sužeidžiami ir labai sunkiai. Esant problemoms dėl medicininės pagalbos, traumų atveju, mirtys nuo kasetinės amunicijos yra dažnos, ir tai labai skausminga ir baisi mirtis. Priešas išmoko (taip, įsivaizduokite, jie irgi mokosi!) artilerija atkirsti pastiprinimo ar pajėgų atitraukimo kelią, o nuo kasetinės amunicijos negelbsti apkasai. Negalite išsigelbėti su tvarsčiais, po kasetinės amunicijos reikia rimtos medicininės priežiūros, jei jau išgyvenote. Apkasuose susidaro baisi netvarka iš gyvųjų ir mirštančiųjų, kuriems padėti kartais visiškai neįmanoma“, – sakė jis.

 

Anot rusų propagandisto, okupantams skubiai reikia sprendimo, nes padėtis dėl kasetinės amunicijos nuostolių Rusijos armijai yra baisi.

„Konkrečiai nenurodau, ar tikrai yra šimtai, ar jau tūkstančiai – statistika priešo nepatenkinsime. Armijai reikia sprendimo. Su kasetine amunicija situacija baisi, o blogiausia: mes stengiamės nutildyti problemą, kai reikia sprendimo. Žodžiu, mes jau pasigąsdinome, dabar eikime prie reikalo", – rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(2)
(205)

Komentarai ()

Susijusios žymos: