„Įsakyta apsupti.“ Ukrainoje prasideda kruvinas mūšis  ()

Rusijos armija ketina apsupti Avdijivką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministro pavaduotoja H. Maliar pareiškė, kad Rusijos užpuolikai planuoja Avdijivką ginančią karinę įgulą paversti „katilu“.

Rusijos kariškiams nepavyko frontalinėmis atakomis užimti Avdijivkos Donecko srityje, todėl jie užsibrėžė tikslą pabandyti apsupti vietovėje gynybą laikančius Ukrainos karius, pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar, pranešė „Dialog.UA“.

Pasak jos, Rusijos kariškiai nerizikuoja įžengti į Avdijivką, bijodami įsivelti į kovas su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. 

„Tačiau priešas nori apeiti Avdijivką, apsupti ją ir judėti toliau“, - pranešė Hanna Maliar.

Ukrainos gynybos ministerijos atstovė pridūrė, kad Rusijos okupantams šiuo metu svarbiausia užduotis yra judėti pirmyn: priešo vadovybė iškėlė užduotį visiškai užimti Donecko sritį. Ir kaip tik Avdijivka, kurią Rusijos pusė bando užvaldyti nuo 2014 m., strategiškai yra svarbiausia kliūtis jų judėjimui į priekį.

 

„Rusijos ginkluotosios pajėgos kovoja dėl pagrindinių aukštumų, kad galėtų jas kontroliuoti ir judėti toliau. Na, ir dėl transporto kelių... Ukrainos gynybos pajėgos nepraleidžia priešo“, - pabrėžė gynybos ministro pavaduotoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: