SBU nusiuntė išskirtinį video JAV. Atskleista paslaptis, kaip buvo susprogdintas Krymo tiltas, „Olenegorskyj Gorniak“ ir SIG (Video)  ()

SBU pasidalijo išskirtine filmuota medžiaga apie Krymo tilto išpuolį ir pateikė išsamią informaciją apie naują ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) perdavė JAV pusei išskirtinę filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota 2023 m. liepos mėn. Krymo tilto jūrinio drono ataka.

Pasak SBU vadovo Vasylio Maliuko, Krymo tiltui pulti buvo panaudotas eksperimentinis dronas „Morskoj malyš“ (rus. „Морской малыш“). Dronas pradėtas kurti iš karto po to, kai Putino armija įsiveržė į Ukrainą.

Rugpjūčio 16 d. amerikiečių televizijos kanalas CNN internete paskelbė išskirtinį V. Maliuko interviu ir filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota dronų ataka prieš Krymo tiltą.

Pasak V. Maliuko, naująjį droną sukūrė SBU darbuotojai. Tuo pat metu jo kūrime nedalyvavo jokios privačios bendrovės. Būtent „Morskoj malyš“ pagalba buvo atakuotas pats tiltas, desantinis laivas „Olenegorskij gorniak“ ir tanklaivis SIG.

„Morskoj malyš“ drono filmuotoje medžiagoje užfiksuotas Krymo tilto užpuolimas. Dronas prie vienos iš tilto atramų pristatė 850 kg sveriantį sprogmenį.

 

Žurnalistai taip pat paskelbė filmuotą medžiagą iš ant tilto buvusių vaizdo stebėjimo kamerų. Jose matyti, kaip jūrinis dronas juda prie tilto kelio dalies atramos, o paskui prie geležinkelio.

Pasak Maliuko, SBU neketina sustoti ir jau rengia naujas operacijas Juodosios jūros vandenyse.

Pasak SBU vadovo, Vakarai neteikia Ukrainai medžiagų, įrangos ar ginklų, panaudotų prieš tiltą. Jūriniai bepiločiai lėktuvai gaminami Ukrainoje vienoje iš slaptų gamyklų.

Rusijos žiniasklaida rašė, kad Krymo tiltas saugomas ir iš sausumos, ir iš vandens, ir iš oro, tačiau tai nesutrukdė dronams atlikti savo darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()