[ŽT] Rusai steigia ligonines sužeistiesiems. Parinktos vietos stebina  ()

Pasak vadovybės, okupantai neatsisakė praktikos naudotis užgrobtų teritorijų civiline infrastruktūra, kad suteiktų medicininę pagalbą sužeistiems kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl didelio sužeistųjų skaičiaus Ševčenkovskio vietovėje Zaporožės srityje rusų okupantai lauko ligoninę įrengė civilinio namo teritorijoje, kur gydoma daugiau kaip 30 sužeistųjų. Tai teigiama Ukrainos pajėgų generalinio štabo suvestinėje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Rusijos okupantai ir toliau naudojasi laikinai okupuotų gyvenviečių civiline infrastruktūra, kad suteiktų medicininę pagalbą sužeistiems savo kariškiams“, - teigiama pranešime.

Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas sakė, kad okupantai aktyviai paverčia miestą karo ligonine. Teritorijoje prie buvusios vaikų sanatorijos, kurią okupantai nuo karo pradžios pavertė karo ligonine, ištisą parą važinėja greitosios pagalbos automobiliai ir sunkvežimiai su sužeistais okupantais.

 

Rusija taip pat pradėjo kurti didelius kompleksus, skirtus žuvusių Rusijos kariškių, dalyvavusių konflikte Ukrainoje, kūnams tvarkyti, tirti ir šalinti. Vyriausioji žvalgybos valdyba teigia, kad Rusijos kariuomenė nepajėgia susitvarkyti su dideliu karo metu žuvusių karių srautu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()