Kyla didžiulis skandalas. Skelbiamas šokiruojantis pranešimas, ką darė Nacionalinės gvardijos vadai (Foto)  ()

Gresia bausmė - iki 8 metų kalėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SBU karinė kontržvalgyba kartu su Valstybiniu tyrimų biuru Nacionalinės gvardijos gretose atskleidė dar vieną nepagrįsto, priemokų už tariamą dalyvavimą mūšiuose fronto linijoje, kaupimo „schemą“.

Šį kartą dėl sandorių su valstybės pinigais buvo demaskuota vienos iš karinės rikiuotės, dislokuotos Kyjivo srityje, brigadų vadovybė. Nuo pirmosios plataus masto invazijos dienos iki 2022 m. rugpjūčio mėn. kaltinamieji nelegaliai „padovanojo“ sau beveik 14 mln. grivinų“, – nurodė SBU.

Departamentas pridūrė, kad pareigūnai be pagrindo skyrė sau ir savo pavaldiniams mėnesinę 100 000 grivinų priemoką, kuri yra numatyta už tiesioginį dalyvavimą karo veiksmuose prieš Rusijos įsibrovėlius. Bet nusikalstamos schemos dalyviai nebuvo susirėmimų zonose ir jokių užduočių fronto linijoje neatliko.

Tyrimo duomenimis, organizuojant sandorį dalyvavo vado pavaduotojas, karinio dalinio štabo viršininkas. Jis be skrupulų pasirašydavo ataskaitas apie „kovinių“ premijų kaupimą savo pavaldiniams, pirmiausia vadovybei.

 

„Nustatytos ir jų tapatybės - tai skyriaus vadas, 3-iojo bataliono vadas, personalo apskaitos skyriaus viršininkas, 1-ojo bataliono vado pavaduotojas ir kuopos vadas.“

Remiantis surinktais įrodymais, vado pavaduotojui - karinio dalinio štabo viršininkui ir penkiems jo pavaldiniams buvo pranešta apie įtarimą pagal BK 4 str. Baudžiamojo kodekso 425 str. („aplaidus požiūris į karo tarnybą“). Dabar sprendžiamas kardomosios priemonės jiems parinkimo klausimas. Jiems gresia iki 8 metų kalėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(3)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: